Торт з печива

» » Торт з печива
Торт з печива

Торт з печива – дуже смачна і проста в приготуванні випічка. Скажу чесно, я в чомусь лінива господиня. Особливо, якщо приходиш ввечері після насиченого робочого дня, а дітки хочуть солоденького. Нічого більше не залишається, ніж приготувати такий торт. Зате зручно! По дорозі купуєш всі складові компоненти і без будь-яких зусиль робиш десерт. Єдине, що незручно – торт повинен настоятися не менш доби. Але, знаючи це, можна заздалегідь все зробити і запастися терпінням.

  • Печиво пісочне або бісквітне 400-500 грам
  • Молоко згущене 1 банка
  • Молоко стерилізоване концентроване або вершки жирні 300-400 мілілітрів
  • Лимон маленького розміру 2 штуки

Торт з печива
Ретельно промиваємо лимони під проточною теплою водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, розрізаємо цитруси на дві частини. За допомогою соковижималки з кожного шматочками видавлюємо сік і на час залишаємо його в стороні. Я думаю, ви вже здогадалися, що нам не потрібен сам компонент. А все тому, що саме його сік послужить загусником крему, адже після приготування він виходить досить рідким.
Торт з печива
Чистими руками ламаємо печиво навпіл і відразу ж викладаємо шматочки в маленьку миску. Увага: можна також це зробити більш акуратно. Для цього просто викласти компонент на обробну дошку і розрізати за допомогою ножа. До речі, чим більше буде печива, тим краще. Тоді торт вийде більш насиченим і смачнішим. Залежно від того наскільки велика ваша форма для запікання, кількість компонентів можна і збільшити.
Торт з печива
У велику миску виливаємо згущене і концентроване молоко. Скориставшись ручним віночком, ретельно збиваємо компоненти до утворення однорідної маси. Важливо: не лякайтеся, якщо в перший час крем буде рідким. Так і повинно бути.
Торт з печива
Далі тоненькою цівкою вливаємо в ємність свіжовичавлений лимонний сік, продовжуючи збивати все підручним інвентарем. Як тільки ми введемо рідину, маса почне злегка густіти і навіть згортатися, але як і раніше буде залишатися рідкою. Якщо так, значить, ми все правильно робимо. Все, крем готовий, тому приступаємо до приготування торта.
Торт з печива
Ємність для запікання застиляємо пергаментом. Це необхідно зробити в тому випадку, якщо у вас знімна форма. Так як крем ще дуже рідкий, він може просочуватися через щілини. Тепер викладаємо першим шаром печиво. Увага: якщо між випічкою будуть порожнечі, не хвилюйтеся, тому що в процесі настойки вона розбухне і придбає однорідність.
Торт з печива
Потім виливаємо сюди крем так, щоб він повністю покрив перший шар. Не забуваємо розрівняти його поверхню столовою ложкою.
Торт з печива
Продовжуємо викладати шари до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти.
Торт з печива
Важливо: поверхню торта обов’язково покриваємо кремом. Наприкінці обмотуємо форму харчовою плівкою (щоб випічка не просочувалась сторонніми запахами) і ставимо в холодильник на всю ніч, а краще добу.
Торт з печива
Коли торт буде готовий, дістаємо його з холодного місця і перекладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа зрізаємо краї, надаючи йому квадратну форму. Увага: залишившіся шматочки можна з’їсти або віддати дітям. Сам же торт переміщаємо на спеціальну плоску тарілку і ставимо розігріватися чайник.
Готовий торт з печива ставимо на десертний стіл і тільки після того, нарізаємо порційними шматочками. А ось пригощати домочадців і друзів такою смачною і ніжною випічкою можна разом з чаєм, кавою, соками або компотами. Тортик виходить в міру солодким з ніжною кислинкою. Насолоджуйтесь!
– Для приготування крему замість концентрованого молока підійдуть також вершки. У такому варіанті беріть їх з високим відсотком жирності. Я, буває, навіть використовую домашні, тоді крем виходить більш насиченим і густим;
– Печиво можна використовувати будь-яке. Головне, щоб воно добре вбирало в себе кремову масу і розбухало. Я дуже часто експериментую, тому торт в мене може вийти на пісочній основі, а також з топленого печива. Один раз я навіть використала вівсяне і галетне (відразу ж кажу, що не пробуйте, так як торт НЕ набряк і погано просочився);
– Для приготування десерту можна також взяти заварний або сметанно-сирний крем. З ним доведеться довше повозитися, але зате торт вийде на п’ять з плюсом;
– Між шарами можна також покласти часточки апельсина без шкірки, ягоди, шматочки ківі і навіть банан.
Торт з печива
Смачного!

Торт з печива обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика