Торт з печива

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Торт из печенья 4

Торт з печива – дуже смачна і проста в приготуванні випічка. Скажу чесно, я в чомусь лінива господиня. Особливо, якщо приходиш ввечері після насиченого робочого дня, а дітки хочуть солоденького. Нічого більше не залишається, ніж приготувати такий торт. Зате зручно! По дорозі купуєш всі складові компоненти і без будь-яких зусиль робиш десерт. Єдине, що незручно – торт повинен настоятися не менш доби. Але, знаючи це, можна заздалегідь все зробити і запастися терпінням.

  • Печиво пісочне або бісквітне 400-500 грам
  • Молоко згущене 1 банка
  • Молоко стерилізоване концентроване або вершки жирні 300-400 мілілітрів
  • Лимон маленького розміру 2 штуки

141686610841201cfcc
Ретельно промиваємо лимони під проточною теплою водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, розрізаємо цитруси на дві частини. За допомогою соковижималки з кожного шматочками видавлюємо сік і на час залишаємо його в стороні. Я думаю, ви вже здогадалися, що нам не потрібен сам компонент. А все тому, що саме його сік послужить загусником крему, адже після приготування він виходить досить рідким.
14168661083033fef2a
Чистими руками ламаємо печиво навпіл і відразу ж викладаємо шматочки в маленьку миску. Увага: можна також це зробити більш акуратно. Для цього просто викласти компонент на обробну дошку і розрізати за допомогою ножа. До речі, чим більше буде печива, тим краще. Тоді торт вийде більш насиченим і смачнішим. Залежно від того наскільки велика ваша форма для запікання, кількість компонентів можна і збільшити.
1416866108904e916c9
У велику миску виливаємо згущене і концентроване молоко. Скориставшись ручним віночком, ретельно збиваємо компоненти до утворення однорідної маси. Важливо: не лякайтеся, якщо в перший час крем буде рідким. Так і повинно бути.
1416866108765bbe723
Далі тоненькою цівкою вливаємо в ємність свіжовичавлений лимонний сік, продовжуючи збивати все підручним інвентарем. Як тільки ми введемо рідину, маса почне злегка густіти і навіть згортатися, але як і раніше буде залишатися рідкою. Якщо так, значить, ми все правильно робимо. Все, крем готовий, тому приступаємо до приготування торта.
14168661087763d3cf9
Ємність для запікання застиляємо пергаментом. Це необхідно зробити в тому випадку, якщо у вас знімна форма. Так як крем ще дуже рідкий, він може просочуватися через щілини. Тепер викладаємо першим шаром печиво. Увага: якщо між випічкою будуть порожнечі, не хвилюйтеся, тому що в процесі настойки вона розбухне і придбає однорідність.
1416866108657e8cb46
Потім виливаємо сюди крем так, щоб він повністю покрив перший шар. Не забуваємо розрівняти його поверхню столовою ложкою.
1416866108368e96946
Продовжуємо викладати шари до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти.
1416866108789865b02
Важливо: поверхню торта обов’язково покриваємо кремом. Наприкінці обмотуємо форму харчовою плівкою (щоб випічка не просочувалась сторонніми запахами) і ставимо в холодильник на всю ніч, а краще добу.
141686610831101fd765
Коли торт буде готовий, дістаємо його з холодного місця і перекладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа зрізаємо краї, надаючи йому квадратну форму. Увага: залишившіся шматочки можна з’їсти або віддати дітям. Сам же торт переміщаємо на спеціальну плоску тарілку і ставимо розігріватися чайник.
Готовий торт з печива ставимо на десертний стіл і тільки після того, нарізаємо порційними шматочками. А ось пригощати домочадців і друзів такою смачною і ніжною випічкою можна разом з чаєм, кавою, соками або компотами. Тортик виходить в міру солодким з ніжною кислинкою. Насолоджуйтесь!
– Для приготування крему замість концентрованого молока підійдуть також вершки. У такому варіанті беріть їх з високим відсотком жирності. Я, буває, навіть використовую домашні, тоді крем виходить більш насиченим і густим;
– Печиво можна використовувати будь-яке. Головне, щоб воно добре вбирало в себе кремову масу і розбухало. Я дуже часто експериментую, тому торт в мене може вийти на пісочній основі, а також з топленого печива. Один раз я навіть використала вівсяне і галетне (відразу ж кажу, що не пробуйте, так як торт НЕ набряк і погано просочився);
– Для приготування десерту можна також взяти заварний або сметанно-сирний крем. З ним доведеться довше повозитися, але зате торт вийде на п’ять з плюсом;
– Між шарами можна також покласти часточки апельсина без шкірки, ягоди, шматочки ківі і навіть банан.
1416866108781b81b48915a
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.