
Рецепт для тих, хто на Великдень паски не пече. Дуже смачний торт з шоколадним кремом і ванільними коржами.
І в бісквіт, і в крем, і в обробку входить яєчний лікер “Адвокат”. У чистому вигляді я його активно не люблю – для мене це жовтки з горілкою і цукром. Але в торті він заграв просто чудово. Тому якщо у вас є в барі яєчний лікер – сміливо лийте його в торт (якщо немає – тоді робіть 🙂 ). Тільки враховуйте, що це буде торт для дорослих – крем термообробку не проходить.
Інгредієнти на форму 20 см:
Для тіста:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 150 мл яєчного лікеру
- 120 г розтопленого вершкового масла або 120 мл рослинного масла
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 1 ч.л. розпушувача
- 200 г борошна
Для крему:
- 250 г маскарпоне
- 150 г цукрової пудри
- 4 ст.л. какао-порошку
- 200 г шоколаду від 50% какао
- 80 мл жирних вершків 30% і більше
- 60 мл яєчного лікеру
Яйця збиваємо з цукром, олією, ванільною есенцією і яєчним лікером в однорідну масу.
Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто.
Викладаємо його у змащену форму і випікаємо протягом 30-35 хвилин при температурі 180 градусів (духовка попередньо розігріта).
Готовий бісквіт охолоджуємо і розрізаємо на 3 коржі.
Готуємо крем. Маскарпоне змішуємо з цукровою пудрою і какао-порошком на середній швидкості.
Шоколад рубаємо, кладемо в сотейник, додаємо вершки і яєчний лікер, ставимо на водяну баню. Розтоплюємо шоколад.
Змішуємо шоколадну масу з сирною.
Якщо крем недостатньо густий, ставимо його хвилин на 20 в холодильник.
Розрізані коржі за бажанням просочуємо простим цукровим сиропом і промазуємо кремом. Обмащуємо кремом верх і боки торта. Прикрашаємо по своєму смаку (у мене в центрі торта налитий яєчний лікер).
Приємного чаювання!
Leave a Reply