Торт з яєчним лікером

» » Торт з яєчним лікером
Торт з яєчним лікером

Рецепт для тих, хто на Великдень паски не пече. Дуже смачний торт з шоколадним кремом і ванільними коржами.

І в бісквіт, і в крем, і в обробку входить яєчний лікер “Адвокат”. У чистому вигляді я його активно не люблю – для мене це жовтки з горілкою і цукром. Але в торті він заграв просто чудово. Тому якщо у вас є в барі яєчний лікер – сміливо лийте його в торт (якщо немає – тоді робіть 🙂 ). Тільки враховуйте, що це буде торт для дорослих – крем термообробку не проходить.

Інгредієнти на форму 20 см:

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 150 мл яєчного лікеру
  • 120 г розтопленого вершкового масла або 120 мл рослинного масла
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 200 г борошна

Для крему:

  • 250 г маскарпоне
  • 150 г цукрової пудри
  • 4 ст.л. какао-порошку
  • 200 г шоколаду від 50% какао
  • 80 мл жирних вершків 30% і більше
  • 60 мл яєчного лікеру

Торт з яєчним лікером

Яйця збиваємо з цукром, олією, ванільною есенцією і яєчним лікером в однорідну масу.

Торт з яєчним лікером

Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто.

Торт з яєчним лікером

Викладаємо його у змащену форму і випікаємо протягом 30-35 хвилин при температурі 180 градусів (духовка попередньо розігріта).

Готовий бісквіт охолоджуємо і розрізаємо на 3 коржі.

Готуємо крем. Маскарпоне змішуємо з цукровою пудрою і какао-порошком на середній швидкості.

Торт з яєчним лікером

Шоколад рубаємо, кладемо в сотейник, додаємо вершки і яєчний лікер, ставимо на водяну баню. Розтоплюємо шоколад.

Торт з яєчним лікером

Змішуємо шоколадну масу з сирною.

Торт з яєчним лікером

Якщо крем недостатньо густий, ставимо його хвилин на 20 в холодильник.

Розрізані коржі за бажанням просочуємо простим цукровим сиропом і промазуємо кремом. Обмащуємо кремом верх і боки торта. Прикрашаємо по своєму смаку (у мене в центрі торта налитий яєчний лікер).

Торт з яєчним лікером

Торт з яєчним лікером

Приємного чаювання!

 

Торт з яєчним лікером обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика