Торт квітка з мастики

» » Торт квітка з мастики
Торт квітка з мастики

Торт квітка з мастики – незабутньо смачний десерт, який підніме настрій всім без винятку. Від випічки ну просто не відвести очей! Крім своєї краси, торт ще підкорить ваші серця своїм смаком і ніжним солодким ароматом охолодженого масляного крему. Хоч на випічку і йде предостатньо часу, але повірте, це того варте! Насолоджуйтесь!

  • Борошно пшеничне 120 грам
  • Цукор 120 грам
  • Яйця курячі 4 штуки
  • Цукор 110 грам
  • Вода чиста холодна 100 грам
  • Масло вершкове 160 грам
  • Цукор 130 грам
  • Молоко 90 мілілітрів
  • Жовток яєчний 1 штука (25 грам)
  • Коньяк 1 столова ложка
  • Какао порошок – 25 грам
  • Цукор ванільний 25 грам
  • Зефір маршмеллоу білий 100 грам
  • Вода чиста прохолодна 2 чайні ложки
  • Кислота лимонна на кінчику ножа
  • Пудра цукрова 250 грам

Торт квітка з мастики
Висипаємо борошно в сито і просіваємо над маленькою мискою. Це необхідно зробити для того, щоб тісто вийшло ніжним і повітряним за рахунок насичення компонента киснем.
Торт квітка з мастики
За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яєць і відокремлюємо жовтки від білків у різні чисті маленькі миски.
Торт квітка з мастики
Тепер в першу ємність додаємо 80 грам цукру і, скориставшись міксером, збиваємо інгредієнти на середній швидкості до отримання однорідної світло-жовтої маси.
Торт квітка з мастики
Яєчні білки теж перемішуємо вінчиком до появи піків. Відразу ж після цього висипаємо в ємність цукор, і продовжуємо збивати все на середній швидкості протягом 1 хвилини до утворення щільної маси.
Торт квітка з мастики
У велику миску акуратно виливаємо збиті жовтки і перекладаємо яєчні білки. Скориставшись кухонною лопаткою, акуратно перемішуємо компоненти до однорідності. Увага: робимо це, як би піднімаючи масу знизу вгору і до центру ємності.
Торт квітка з мастики
Тепер висипаємо сюди просіяне борошно і обережно, але ретельно перемішуємо все підручним інвентарем, роблячи кругові рухи. Все, тісто готове! Воно повинно вийти плинним і густим одночасно.
Торт квітка з мастики
Дно форми для запікання застилямо пергаментом. Тепер виливаємо сюди тісто і розрівнюємо його поверхню лопаткою. Включаємо духовку і розігріваємо її до температури 200 ° С. Відразу ж після цього ставимо ємність на середній рівень і готуємо корж протягом 20-25 хвилин до появи золотистої скоринки. Після закінчення відведеного часу дістаємо форму з допомогою кухонних прихваток і перевіряємо, наскільки добре пропікся корж. Для цього протикаємо його де-небудь посередині зубочисткою і дивимося. Якщо дерев’яна паличка залишилася чистою (без сирого тіста), значить, основа торта готова і можна вимикати духову шафу. Якщо ж ні, тоді варто продовжити час запікання ще на 7-10 хвилин. Наприкінці вимикаємо духовку, а форму залишаємо осторонь на деякий час. Нехай корж злегка охолоне.
Торт квітка з мастики
Тепер акуратно перекладаємо його на решітку і залишаємо в спокої до тих пір, поки він не стане кімнатної температури.
Торт квітка з мастики
У маленьку каструлю виливаємо чисту воду і ставимо на великий вогонь. Доводимо рідину до кипіння і відразу ж вимикаємо конфорку.
Переливаємо воду в чисту маленьку миску і висипаємо сюди цукор. За допомогою столової ложки все ретельно перемішуємо до повного розчинення останнього інгредієнта.
Торт квітка з мастики
В чисту невелику миску виливаємо яєчний жовток і молоко. За допомогою міксера збиваємо інгредієнти на маленькій швидкості до однорідності. Потім проціджуємо масу через сито в чисту суху каструльку і додаємо цукор. Ставимо ємність на маленький вогонь і, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою або віночком, доводимо до кипіння. Увага: не турбуйтеся про те, що жовток може згорнутися. Якщо це робити на дуже маленькому вогні, то нічого такого не станеться.
Торт квітка з мастики
Отже, після закипання продовжуємо готувати основу для крему ще кілька хвилин, поки з неї не вийде тягуча маса, як згущене молоко. Ось тепер вимикаємо конфорку, а каструлю відставляємо в сторону. Нехай суміш повністю охолоне.
Торт квітка з мастики
Далі в чисту маленьку миску викладаємо вершкове масло кімнатної температури (для цього краще його заздалегідь дістати з холодильника), висипаємо ванільний цукор і, скориставшись міксером, збиваємо компоненти до утворення однорідної пишної маси.
Торт квітка з мастики
Тепер невеликими порціями додаємо в ємність 1/2 частину основи для крему і паралельно продовжуємо все перемішувати підручним інвентарем. Потім просіваємо над мискою какао-порошок і, не перестаючи збивати, в кінці вводимо решту масу з жовтка, цукру і молока.
Наприкінці виливаємо сюди коньяк і ще раз все ретельно перемішуємо вінчиком. У нас має вийти пишний однорідний крем ніжно-кавового кольору.
Торт квітка з мастики
Коли випічка повністю охолоне, викладаємо її на обробну дошку і, скориставшись ножем, розрізаємо вздовж на 2-3 частини. Нижній і верхній коржі (так, де м’якуш) просочуємо цукровим сиропом.
Торт квітка з мастики
Тепер розміщуємо основу торта на спеціальний піднос або велику плоску тарілку. Змащуємо корж за допомогою кухонної лопатки 1 / 3-1 / 4 частиною крему. Накриваємо основу наступним кружком запеченого тіста і повторюємо все від початку до кінця.
Торт квітка з мастики
В кінці викладаємо останній корж і обмазуємо торт з усіх боків кремом, що залишився. Ставимо десерт в холодильник настоятися протягом 1 години. А тим часом приготуємо мастику.
Торт квітка з мастики
У маленьку піалу виливаємо чисту воду і висипаємо лимонну кислоту на кінчику ножа. За допомогою столової ложки все ретельно перемішуємо до однорідності.
Торт квітка з мастики
Зефір маршмеллоу викладаємо у жароміцну скляну каструльку, заливаємо її лимонною рідиною і ставимо в мікрохвильовку плюс мінус на 1 хвилину. Як тільки компонент почне мякнути і збільшуватися в розмірі, вимикаємо піч.
Торт квітка з мастики
Відразу ж ретельно перемішуємо його столовою ложкою до утворення однорідної маси. Ще рідке тісто розкладаємо в 5-6 маленьких піал і висипаємо сюди різні харчові фарби. Не зволікаючи, в кожну ємність по черзі невеликими порціями висипаємо цукрову пудру і замішуємо тісто щільне.
Торт квітка з мастики
Коли воно перестане прилипати до дна і стінок піали, перекладаємо масу на кухонний стіл, заздалегідь притрушений невеликою кількістю солодкого порошку. Продовжуємо ретельно вимішувати мастику, поки вона не стане щільною і еластичною. Увага: за необхідності додаємо в невеликій кількості цукрову пудру. Коли все буде готово, обмотуємо тісто в харчову плівку і кладемо в холодильник настоятися протягом 30-40 хвилин.
Торт квітка з мастики
Коли торт з мастикою настоятся, починаємо формувати з різнобарвного тіста різні фігурки і декорувати випічку. Для початку дістаємо мастику з холодного місця, звільняємо від харчової плівки і викладаємо на кухонний стіл. З першого шматочка тіста (коричневого кольору), скориставшись качалкою, розгортаємо тонкий корж прямокутної форми. Так як у нас повинен вийти торт квітка, я пропоную зробити підставу десерту у вигляді корзинки. Важливо: для цього необхідно заздалегідь зробити за допомогою твердої і стрічкоподібної лінійки заміри десерту по висоті і довжині окружності.
Торт квітка з мастики
Тепер нарізаємо тонкий пласт мастики довгими смужками завширшки не більше 1-1,5 і 0,5 сантиметрів. Важливо: обов’язково в процесі формування декорацій для торта використовуємо спеціальні інструменти.
Торт квітка з мастики
Тонкі смужки мастики відрізаємо по висоті торта. У мене виходить, приблизно 20-25 штук.
Торт квітка з мастики
Потім починаємо плести корзинку з великих і поменше стрічечок.
Торт квітка з мастики
У нас повинна вийти ось така основа для торта.
Торт квітка з мастики
Тепер акуратно загортаємо її в качалку і дістаємо з холодильника торт.
Накладаємо корзинку на стінки випічки. А щоб мастика добре трималася, за допомогою кондитерської кисті змащуємо її краї звичайною водою.
Торт квітка з мастики
Потім починаємо формувати з залишившогося тіста різнокольорові квіти, пелюстки, стебла і за бажанням бантики.
Торт квітка з мастики
Наприкінці декоруємо торт і можемо подавати до святкового столу.
Торт квітка з мастики
Торт квітка з мастики виходить дуже смачним і одночасно красивим. Ним можна прикрашати десертні святкові столи, наприклад, весільні, ювілейні, а також Дні Народження, новорічні свята, приготувати випічку до Дня всіх Закоханих і на інші дати. Уже після того, як десерт виявиться на столі, його можна нарізати порційними шматочками і пригощати друзів і сім’ю разом з чаєм або кавою.
– Перед приготуванням крему ванільний цукор краще перетерти в ручній ступці з допомогою маточки. Тобто у нас повинна вийти ванільна цукрова пудра. Тоді крем буде краще збивати і стане пишніше;
– Якщо у вас під рукою не знайшлося спеціальних інструментів для роботи з мастикою, не турбуйтеся. Для вашої творчості також підійдуть кухонні ножиці, звичайна канцелярська лінійка, зубочистка, чайна ложка, ручка без грифеля, маленькі формочки для печива і багато іншого. Підключайте свою фантазію;
– Якщо ви турбуєтеся, що корзинка буде погано триматися на кремовій основі торта, тоді перш ніж декорувати випічку, її можна покрити тонким шаром з мастики. Для цього необхідно розкачати з тіста тонкий пласт і покрити їм десерт, розрівнюючи поверхню і боки торта чистими сухими руками;
– Готову мастику можна зберігати в холодильнику до двох місяців, а в морозильній камері – до шести.

Торт квітка з мастики
Приємного апетиту!

Торт квітка з мастики обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика