Торт Маша

» » Торт Маша
Торт Маша

Сьогодні я пропоную вашій увазі торт Маша. Торт повністю виправдовує своє непомітне і просте ім’я, адже приготувати його дуже легко. Але при всій простоті і невитіюваності рецепта, коржі виходять повітряними і швидко просочуються ніжним сметанним кремом. У результаті у вас виходить зовсім домашній, солодкий, але не нудотний і дуже смачний торт Маша. А вже прикрасити ви його можете як завгодно.

Інгредієнти для торта Маша:
Для тіста

  • Яйця 2 штуки
  • Молоко згущене 1 банка
  • Масло вершкове 200 грам
  • Сода 1/2 чайної ложки (гашеної оцтом)
  • Борошно пшеничне 1 стакан

для крему

  • Сметана 2 склянки
  • Цукор 1 склянка (можна з цукровою пудрою)

Інвентар:
Форма для випічки, міксер, силіконова лопатка, сито, ніж для розрізання коржів, глибока тарілка – 2 штуки, віночок, прихватки для гарячого, блюдо для подачі.
Приготування торта Маша:

Крок 1: Готуємо тісто.

Торт Маша

Вершкове масло викладіть з холодильника, щоб б при кімнатній температурі воно стало м’якше і замішувати тісто було простіше.
Згущене молоко нехай так само буде кімнатної температури.

Торт Маша

У глибокій тарілці збийте вершкове масло і згущене молоко. Не перестаючи все розмішувати, додайте туди ж обидва курячих яйця. Добре збийте масу до однорідної консистенції.

Торт Маша

Окремо просійте борошно і змішайте його з гашеною оцтом содою, а потім все це додайте до суміші з масла, згущеного молока та яєць. Вимісіть тісто, розбивши всі борошняні грудочки. Вийде некрута маса, яка не рідка, але і недостатньо густа, щоб тримати форму.

Крок 2: Випікаємо коржі.

Торт Маша

Поставте духовку розігріватися до 180 градусів.
В цей же час перелийте тісто в змащену маслом (або накриту пергаментом для випічки) форму. Злегка розрівняйте і відправте все на 30 хвилин в добре прогріту духовку.
Готовність тіста можна перевірити зубочисткою, якщо з коржа вона виходить сухою і без борошняних грудочок, то все пропеклося.

Торт Маша

Через півгодини дістаньте форму з готовим тістом. Дайте йому охолонути.
Важливо: готувати тісто можна у формі будь-якого розміру і виду, на смаку готового торта це ніяк не позначиться, а от зовнішній вигляд ви можете підібрати самостійно.

Крок 3: Готуємо крем для торта Маша.

Торт Маша

Поки коржі остигають, за допомогою міксера гарненько змішайте сметану і цукровий пісок (або цукрову пудру) до розчинення останнього (з пудрою, до речі, набагато швидше виходить).

Крок 4: Збираємо торт Маша.

Торт Маша

Розділіть готовий корж уздовж на 2-3 частини (все залежить від висоти форми).

Торт Маша

Візьміть для подачі плоске блюдо відповідного розміру і зберіть на ньому торт, для цього коржі треба просто складати один на оден, промазуючи кожен з них сметанним кремом. Зверху і з боків торт так само покривається збитою з цукром сметаною.

Торт Маша

Обмазаний з усіх боків торт прикрасьте за вашим бажанням. У мене це тонкі пелюстки мигдалю і свіжі ягоди, виглядає дуже по-літньому. Ви ж можете використовувати практично все, що у вас є під рукою: коксову стружку, різні сиропи і топпінги (карамель, шоколад), подрібнені горіхи і багато іншого.
Торт Маша можна відразу ж подавати, але, звичайно, якщо дати йому постояти трохи і просочитися, він стане тільки смачніше.

Крок 5: Подаємо торт Маша.

Торт Маша

Торт Маша – це домашній десерт, який без зусиль зможе приготувати будь-яка господиня чи господар, навіть якщо вони ще зовсім юні. Особливо діти люблять прикрашати цей тортик, ще б пак, це ж справжня гра! І що б ви не придумали розмістити на ньому зверху, десерт вийде дуже смачним.
Побалуйте себе і своїх близьких, приготувавши простий домашній торт Маша.
Смачного!
Поради до рецепту:– Прикрасити торт можна майже чим завгодно. Добре, наприклад, підходять різні консервовані та свіжі фрукти, до того ж їх можна покласти і між коржами.- Замість сметанного крему можна приготувати збиті вершки. Для цього потрібно взяти точно в тих же пропорціях жирні (більше 30%) вершки і цукрову пудру, а потім перемішати їх між собою за допомогою блендера.
Торт Маша обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика