Торт Медовик

» » Торт Медовик
Торт Медовик

Медовик – це торт, який бував на столах нашого дитинства, мабуть, найчастіше. Його секрет полягає, звичайно ж, у присутності меду – унікального за смаком і користю інгредієнта, який надає випічці абсолютно особливий аромат і смак, а також приголомшливо красивий колір без всяких барвників. Існує маса варіацій для його приготування. Крем теж може бути різним. Я приготувала крем на манній каші.

Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 год.
Калорій в одній порції: 440 ккал

Щоб приготувати торт Медовик, вам знадобиться:
для тіста:

  • борошно пшеничне – 3 склянки
  • яйця – 2 шт.
  • мед – 3 ст. л.
  • цукор – 1 склянка
  • маргарин – 125 г
  • сода харчова – 1 ч. л.
  • оцет (9%) – 1 ст. л.

для крему:

  • масло вершкове – 200 г
  • цукор – 1 ст.
  • молоко – 1 ст.
  • манка – 3 ст. л.
  • пластівці мигдалевого горіха – 100 г (для прикраси)

Як приготувати торт Медовик:

Для приготування торта найкраще підійде рідкий мед. Проте якщо у вас в наявності тільки густий зацукрований – не біда. Його можна легко розтопити на водяній бані.

1. Готуємо тісто: На водяній бані віночком збити маргарин, яйця з цукром. Варити близько 35 хвилин, поки суміш не стане світлою і більш пишною. Додати мед, не перестаючи мішати, ще раз збити. Додати 1 склянку борошна, добре перемішати, не знімаючи з бані. Додати соду (не гасити!), Ще один стакан муки, і знову перемішати. Після цього додаємо 1 столову ложку оцту, перемішуємо (тісто відразу стане більш пористим) і додаємо останню склянку борошна, ще раз добре розмішуємо і знімаємо з водяній бані.

2. Тісто викладаємо на присипаний борошном стіл, даємо трохи охолонути (повинно полежати 2-3 хвилини, не остигати повністю). Потім тісто замішуємо руками до однорідної трохи липкою маси. Ділимо на 4 рівних частини.

3. Розігріваємо духовку до 180 градусів, розгортаємо кожну порцію тіста в тонкий круглий корж. При розкачування тісто трохи обвалююємо у борошні, щоб не прилипло до столу. Перед випічкою корж наколоти виделкою в декількох місцях.

4. Випікаємо коржі близько 5 хвилин кожен до рівного темно-золотистого кольору.

5. Готуємо крем: зварити манну кашу з молока і манної крупи, дати трохи охолонути. Збити міксером вершкове масло кімнатної температури з цукром і продовжуючи збивати додавати по 1 столовій ложці каші до отримання пишної однорідної маси. Мигдальні пластівці підсмажити в духовці 3-5 хвилин.

6. Збираємо торт: Коржі кладемо один на одного, рясно змащуємо кожен корж кремом, верхній корж і боки торта теж добре обмазуємо кремом. Мигдальними пластівцями рясно посипати торт з усіх боків і ставимо в холодильник просочуватися (мінімум на 3 години).

Торт Медовик

Перед подачею нарізати порційно.

Торт Медовик

Приємного чаювання!

Торт Медовик обновлено: Лютий 6, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика