Торт Моцарт

» » Торт Моцарт
Торт Моцарт

Цей торт вже встиг підкорити серця моїх друзів – любителів шоколаду – і моїх підписників. Тому рецепт даю негайно.

Відразу скажу, що рецепт не підійде тим, хто боїться сирих яєць, оскільки в основі шоколадного мусу тут якраз сирі яєчні білки. Варіант з пастеризацією яєць ми розглядали в коментарях до рецепту шоколадного мусу, але вийшло не у всіх. У будь-якому випадку, ви можете спробувати провернути цю операцію – авось все-таки вийде.

Інгредієнти на форму 21 см:

Для коржів:

  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 50 г цукрової пудри
  • 35 г меленого мигдалю
  • 1 ст.л. темного рому
  • 2 жовтки
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
  • 200 г борошна

Для карамелізованих яблук:

  • 1 велике яблуко з виразним смаком і щільною м’якоттю (Гренні Сміт в самий раз)
  • 15 г вершкового масла
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • щіпка меленої кориці
  • 2 ст.л. темного рому

Для шоколадного мусу:

  • 250 г темного шоколаду
  • 70 мл жирних вершків
  • 1 паличка кориці
  • 40 г дрібного цукру або цукрової пудри
  • 6 яєчних білків

Для складання торта:

  • мигдальна стружка або вафельная крихта для обробки боків
  • какао для посипання верху
  • скибочки яблука, збризнути лимонним соком (у мене немає)

Торт Моцарт

Готуємо тісто для коржів. Масло, цукрову пудру і корицю кладемо в чашу блендера і рубаємо до кремоподібного стану. Додаємо жовтки і ром, ще раз збиваємо.

Торт Моцарт

Додаємо мигдаль, розпушувач, сіль і борошно, замішуємо тісто. Воно буде м’яким, але не липким.

Торт Моцарт

Ділимо його на 3 частини, кожну загортаємо у плівку і кладемо в холодильник мінімум на 2 години.

Охолоджене тісто розгортаємо між двома листами пергаменту – по одній частині за раз. Знімаємо верхній лист пергаменту.

Торт Моцарт

Обрізаємо коржі до 20 см в діаметрі, поклавши на тісто тарілку потрібного розміру.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів приблизно по 10-12 хвилин. Охолоджуємо.

Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо кубиками зі стороною близько 1 см.

Торт Моцарт

У сковороді на середньо сильному вогні розтоплюємо вершкове масло, кладемо цукрову пудру, корицю і яблука. Смажимо, помішуючи, до легкої карамелізації, але при цьому стежимо, щоб яблука не почали розвалюватися.

Торт Моцарт

Додаємо ром, підпалюємо і даємо йому прогоріти. Перекладаємо на тарілку і даємо охолонути.

Готуємо мус. Шоколад розтоплюємо на водяній бані.

Торт Моцарт

Вершки вливаємо в кухлик, кладемо паличку кориці. Доводимо до кипіння, виймаємо корицю і вливаємо вершки в розтоплений шоколад. Перемішуємо.

Білки збиваємо з цукровою пудрою до м’яких піків.

Торт Моцарт

Додаємо чверть білків в шоколад і акуратно змішуємо. Додаємо інші білки і змішуємо дбайливо, прагнучи видавити з білків якомога менше повітря.

Додаємо в мус остиглі яблука.

Торт Моцарт

Акуратно перемішуємо.

Збираємо торт. На дно рознімної форми кладемо один з трьох коржів, на нього – половину мусу, потім другий корж,  мус що залишився і останній корж.

Ставимо торт в холодильник на 4-5 годин, а краще на ніч.

Охолоджений торт виймаємо з холодильника, проводимо тонким ножем вздовж бортика і акуратно його знімаємо. Бока обробляємо мигдальною стружкою або вафельною крихтою (як варіант – шоколадною стружкою). Верх посипаємо какао і за бажанням прикрашаємо часточками яблука.

Торт готовий до подачі.

Торт Моцарт

Приємного чаювання!

Торт Моцарт обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Аня
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика