
Наполеон – це улюблений торт багатьох. Тому , кожна дівчина просто зобов’язана вміти робити такий торт!
Отже , щоб приготувати торт «Наполеон» , перш , потрібно тісто. Для цього знадобитися :
- Борошно – 300 грам
- Масло розм’якшене , вершкове – 250 грам
Тепер , інгредієнти для другого тіста :
- Куряче яйце – 1 штука
- Сіль – 0,5 ложки (чайної )
- Сметана – 200 грам
- Оцет – 2 столових ложки
- Борошно – 500 грам
Дуже важливо правильно приготувати крем. Для нього будуть потрібні такі складові:
- Куряче яйце – 1 штука
- Цукор – 300 грам
- Борошно – 3 ложки
- Масло – 400 грам
- Ванілін – на смак
- Молоко – 400 мл
Як приготувати перше тісто ? Нарубаєте масло і розмішайте його з борошном до маси , однорідної за характером. Розділіть тісто, що вийшло на кілька ( 8 ) частин , формуючи їх у квадрати .
Для приготування другого тіста , збийте яйце і сіль , додавши , після цього , сметану і оцет. Розмішайте . Тепер , додайте сюди борошно. Починайте замішувати тісто. У цьому випадку , після поділу тіста на 8 частин , квадрати повинні вийти в два рази за розміром більше , ніж в першому випадку.
У середину квадратів , виготовлених з другого тіста , покладіть квадрати , зроблені з першого . Так , завертайте краї у нижніх квадратів поверх верхніх , защипуючи краї і , розгортаючи в товщину 1,5 см. Тепер , складіть ці пласти тричі по довжині , а смужки , які вийшли в результаті, розріжте , знову ж , втричі і відразу ж розкачайте їх до 1 -сантиметрової товщини. Повторіть все знову . В результаті , таких заготовок повинно бути рівно вісім .
Всі заготовки обов’язково розкачайте в пласт , досить тонкий по товщині , і викладіть на змочене водою деко. Корж проколіть в декількох місцях за допомогою вилки. Це запобіжить прояв бульбашок. Пропікати коржі потрібно до того , поки не вийде золота скоринка. Температура – 200 градусів. Знімати коржі потрібно акуратно , так як вони дуже крихкі.
Готуємо крем. Прожарте борошно до золотого кольору , після , остудіть. Яйце , попередньо охолоджене , збийте разом з цукром. Отриману суміш перемішати з борошном. Тепер , поступово переливайте сюди молоко ( кип’ячене ) , постійно перемішуючи. Нагрівання до кипіння , охолодіть суміш. Збийте масло і викладайте його по одній ложці в заварний крем. Додайте ванілін .
Тепер вам залишається лише зібрати торт , змастивши всі коржі , крім верхнього , кремом. На верх же , потрібно хвилин на десять покласти маленький вантаж – за рахунок цього торт спресується . Тепер , промазуйте зверху і збоку торт кремом , посипавши крихтою. Дайте торту побути в холодильнику пару годин , після чого – подавайте.
Смачного!
Leave a Reply