Торт на кефірі – рецепт

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Торт на кефире – рецепт 7

На кефірі можна приготувати безліч різних тортів, рецепт торта «Зебра» на кефірі, який я покроково опишу вам, простий, красивий, смачний і доступний. Корж виходить різнобарвним за рахунок додавання в тісто какао, а тісто нагадує за структурою бісквіт – щільний і еластичний. Торт на кефірі вийде вдалим у будь-якої господині з першого разу!

Інгредієнти:

  • цукор 200 г.
  • вершкове масло 200 г.
  • яйця 5 шт.
  • кефір 500 гр.
  • борошно 300 гр.
  • розпушувач 3 ч.л.
  • какао 3 ч.л.
  • сметана 500 г.
  • цукор 150 г.
  • ванільний цукор 2 ч.л.
  • вершкове масло 100 гр.
  • молоко 5 ст.л.
  • цукор 6 ст.л.
  • какао 5 ст.л.

Інформація:
Час приготування: більше години
Кількість порцій: 3-4
Місце готування: Духовка
Кухня: Загальна кухня
foto_1_22
Цукор і вершкове масло розтираю до однорідної маси. Додаю яйця і перемішую.
foto_2_22
Вливаю кефір і перемішую. Борошно просіваю і змішую з розпушувачем і замішую не надто густе тісто.
foto_3_22
Тісто розділяю навпіл і в одну з половин додаю какао, перемішую.
foto_4_22
Форму для випічки змащую олією і за допомогою столової ложки викладаю пару ложок на середину форми, в серединку наливаю стільки ж білого тіста. Тісто вливаю по черзі, поки не заповниться форма. Таким чином готую два коржі. Корж випікаю при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
foto_5_21
Готую крем: збиваю цукор, сметану і ванільний цукор. Охолоджені коржі розрізаю на половинки – виходить 4 коржі. Кожен корж змащую кремом. Верхній корж змащую глазур’ю: масло розтоплюю, додаю молоко, цукор і какао, кип’ячу до загустіння.
foto_6_7
Торт посипаю цукровою пудрою і прикрашаю топленим шоколадом. Даю торту час для просочення.
tort_na_kefire_1
Смачного вам і вашим близьким!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.