
На кефірі можна приготувати безліч різних тортів, рецепт торта «Зебра» на кефірі, який я покроково опишу вам, простий, красивий, смачний і доступний. Корж виходить різнобарвним за рахунок додавання в тісто какао, а тісто нагадує за структурою бісквіт – щільний і еластичний. Торт на кефірі вийде вдалим у будь-якої господині з першого разу!
Інгредієнти:
- цукор 200 г.
- вершкове масло 200 г.
- яйця 5 шт.
- кефір 500 гр.
- борошно 300 гр.
- розпушувач 3 ч.л.
- какао 3 ч.л.
- сметана 500 г.
- цукор 150 г.
- ванільний цукор 2 ч.л.
- вершкове масло 100 гр.
- молоко 5 ст.л.
- цукор 6 ст.л.
- какао 5 ст.л.
Інформація:
Час приготування: більше години
Кількість порцій: 3-4
Місце готування: Духовка
Кухня: Загальна кухня
Цукор і вершкове масло розтираю до однорідної маси. Додаю яйця і перемішую.
Вливаю кефір і перемішую. Борошно просіваю і змішую з розпушувачем і замішую не надто густе тісто.
Тісто розділяю навпіл і в одну з половин додаю какао, перемішую.

Форму для випічки змащую олією і за допомогою столової ложки викладаю пару ложок на середину форми, в серединку наливаю стільки ж білого тіста. Тісто вливаю по черзі, поки не заповниться форма. Таким чином готую два коржі. Корж випікаю при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

Готую крем: збиваю цукор, сметану і ванільний цукор. Охолоджені коржі розрізаю на половинки – виходить 4 коржі. Кожен корж змащую кремом. Верхній корж змащую глазур’ю: масло розтоплюю, додаю молоко, цукор і какао, кип’ячу до загустіння.

Торт посипаю цукровою пудрою і прикрашаю топленим шоколадом. Даю торту час для просочення.

Смачного вам і вашим близьким!
Leave a Reply