Торт Павлова рецепт

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Торт "Павлова"

Вітаю вас сьогодні на своїй кухні і хочу поділитися черговим простим, в плані приготування, але особливим у вживанні десертом. Багато хто помилково уявляють собі безе, коли мова заходить про торт з красивою назвою «Павлова», але насправді торт Павлова – це повітряна м’яка хмара і дивовижне смакове поєднання ягід, вершкового крему і білкового тіста. Ну що, почнемо приготування?)

0_11569c_564fa970_orig

Інгредієнти для торта Павлова

Білкова основа:

  • цукор – 100 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • яєчні білки – 4 шт
  • цедра лимона – 0,5 шт
  • сік 0,5 шт. лимона
  • дрібка солі

Крем і декор:

  • молоко – 250 мл
  • вершки 33-35% – 200 мл
  • цукрова пудра – 100 г
  • яєчні жовтки – 4 шт
  • борошно – 30 г
  • лимон – 0,5 шт
  • ваніль – 1 стручок
  • полуниця, м’ята

0_11569f_ca15dc07_orig

Приготування торта Павлова:

Помістити в чисту миску (важливо, що б миска і насадки на міксер були жирними) білки, всипати дрібку солі і почати збивати до утворення стійкої піни.
Поступово вводимо цукор, збиваємо масу до стану «пташиний дзьоб»

0_1156a2_3906b88a_orig 0_1156a1_1e59b17e_orig

Додати до білкової маси лимонну цедру і цукрову пудру, акуратно перемішати і влити лимонний сік, знову перемішати.

0_1156a3_b5154ef8_orig

0_1156a4_dfc97c8b_orig

На папері для випічки окреслити діаметр майбутнього торта і акуратно перемістити білкову масу, надаючи форму ножем або лопаткою (акуратніше буде, якщо висадити тісто за допомогою кондитерського мішка, але мені було лінь))
Надіслати корж випікатися при 150 С на 25-30 хвилин (важливо не відкривати духовку, поки корж буде випікатися.
Готовий корж залишити при кімнатній температурі остуджувати. Не бажано відправляти його на холод, він може пустити воду, сильно впасти в розмірі, тому краще дочекатися його охолодження в звичайних умовах, ніж поспішати.

0_1156a6_ce42a819_orig

Приготування крему:

Першу частину крему я зварила за цим рецептом, тільки вершки замінила молоком, а коли збивала жовтки, додала до них сік і цедру 0,5 лимона.
Для другої частини потрібно збити вершки, посуд і насадки для збивання потрібно помістити заздалегідь на 10 хвилин в морозилку. Збиваємо вершки до того моменту, як вони не стануть пишними і стійкими (вершки не зіб’ються, якщо вони не досить жирні, якщо вони теплі, якщо вони поганої якості)
Акуратно вмішати вершки в заварний крем до однорідного стану.

0_1156a8_7107fd07_orig

В охолодженому білковому кремі зробити поглиблення за допомогою ложки, залити в поглиблення крем.

0_1156a9_98d96202_orig

Залишилася найприємніша частина – прикрасити торт ягодами. Я вибрала полуницю, але тут підійдуть будь-які ягоди, кислинка буде гармоніювати із солодким коржем і вершковим кремом, важливо тільки, щоб ягоди були сухими, тому перед тим, як прикрасити торт, потрібно помити їх і ретельно висушити.
Мені дуже подобається поєднання полуниці і м’яти, тому свій торт я трохи присипала зеленим листям.

0_1156ac_c07707b9_orig

Перед подачею торт можна присипати пудрою, для краси. Раджу готувати цей десерт на один раз, це не той торт, який буде довго зберігатися, в холодильнику тісто і ягоди можуть пустити воду і смак десерту вже буде іншим, а вид зіпсованим.

0_1156ab_f951f28e_orig

Дуже просто, дуже смачно, було б бажання.

Удачі вам в приготуванні і відмінних вихідних!

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.