
Вітаю вас сьогодні на своїй кухні і хочу поділитися черговим простим, в плані приготування, але особливим у вживанні десертом. Багато хто помилково уявляють собі безе, коли мова заходить про торт з красивою назвою «Павлова», але насправді торт Павлова – це повітряна м’яка хмара і дивовижне смакове поєднання ягід, вершкового крему і білкового тіста. Ну що, почнемо приготування?)
Інгредієнти для торта Павлова
Білкова основа:
- цукор – 100 г
- цукрова пудра – 100 г
- яєчні білки – 4 шт
- цедра лимона – 0,5 шт
- сік 0,5 шт. лимона
- дрібка солі
Крем і декор:
- молоко – 250 мл
- вершки 33-35% – 200 мл
- цукрова пудра – 100 г
- яєчні жовтки – 4 шт
- борошно – 30 г
- лимон – 0,5 шт
- ваніль – 1 стручок
- полуниця, м’ята
Приготування торта Павлова:
Помістити в чисту миску (важливо, що б миска і насадки на міксер були жирними) білки, всипати дрібку солі і почати збивати до утворення стійкої піни.
Поступово вводимо цукор, збиваємо масу до стану «пташиний дзьоб»
Додати до білкової маси лимонну цедру і цукрову пудру, акуратно перемішати і влити лимонний сік, знову перемішати.
На папері для випічки окреслити діаметр майбутнього торта і акуратно перемістити білкову масу, надаючи форму ножем або лопаткою (акуратніше буде, якщо висадити тісто за допомогою кондитерського мішка, але мені було лінь))
Надіслати корж випікатися при 150 С на 25-30 хвилин (важливо не відкривати духовку, поки корж буде випікатися.
Готовий корж залишити при кімнатній температурі остуджувати. Не бажано відправляти його на холод, він може пустити воду, сильно впасти в розмірі, тому краще дочекатися його охолодження в звичайних умовах, ніж поспішати.
Приготування крему:
Першу частину крему я зварила за цим рецептом, тільки вершки замінила молоком, а коли збивала жовтки, додала до них сік і цедру 0,5 лимона.
Для другої частини потрібно збити вершки, посуд і насадки для збивання потрібно помістити заздалегідь на 10 хвилин в морозилку. Збиваємо вершки до того моменту, як вони не стануть пишними і стійкими (вершки не зіб’ються, якщо вони не досить жирні, якщо вони теплі, якщо вони поганої якості)
Акуратно вмішати вершки в заварний крем до однорідного стану.
В охолодженому білковому кремі зробити поглиблення за допомогою ложки, залити в поглиблення крем.
Залишилася найприємніша частина – прикрасити торт ягодами. Я вибрала полуницю, але тут підійдуть будь-які ягоди, кислинка буде гармоніювати із солодким коржем і вершковим кремом, важливо тільки, щоб ягоди були сухими, тому перед тим, як прикрасити торт, потрібно помити їх і ретельно висушити.
Мені дуже подобається поєднання полуниці і м’яти, тому свій торт я трохи присипала зеленим листям.
Перед подачею торт можна присипати пудрою, для краси. Раджу готувати цей десерт на один раз, це не той торт, який буде довго зберігатися, в холодильнику тісто і ягоди можуть пустити воду і смак десерту вже буде іншим, а вид зіпсованим.
Дуже просто, дуже смачно, було б бажання.
Удачі вам в приготуванні і відмінних вихідних!
Смачного!
Leave a Reply