Торт «Полунична фантазія»

» » Торт «Полунична фантазія»
Торт «Полунична фантазія»

За що ми особливо любимо літо, за то що саме в літню пору можна створювати смачні страви з нічого. Велика кількість фруктів немов саме підказує, як можна використовувати цю красу вигідно, красиво і щоб запам’яталося! Літні тортики пекти особливо приємно й інтимно. Пухнастий бісквіт, легкий вершковий крем, а зверху велика кількість стиглих ягід забезпечують той самий вишуканий смак, який добре поєднується з чашкою кави вранці або дарує довгоочікувану легкість в один із спекотних літніх вечорів. Особливо смачний торт «Полунична фантазія».

Легкий і невимушений, він чудово поєднується з будь-яким святом чи нехитрим застіллям. А його аромат і краса не залишать байдужим жодного ласуна.

Для того щоб приготувати бісквіт, нам знадобиться:

  • 4 яйця,
  • півсклянки борошна,
  • ¾ склянки цукру
  • ванілін для запаху.

Торт «Полунична фантазія»

В одній мисці необхідно збити білок з цукром, в іншій жовтки. Причому з білком слід бути якомога обережнішими: цукор в нього додається поступово, ми не перестаємо помішувати білкову масу міксером, поки не зіб’ємо все до густої білої піни. Потім туди додаються збиті жовтки, борошно і трохи ванільного цукру. Можна відійти від рецепту і всипати в тісто лимонних скоринок. Але можна і не ризикувати, щоб корж точно піднявся. Важливо не забути ретельно змастити маслом форму для випікання або вистелити на її дно пергаментний папір. Готове тісто слід залити у форму та надіслати в духову піч на 180 ° С до повної готовності (близько 30 хв).

Торт «Полунична фантазія»

Торт «Полунична фантазія»

Торт «Полунична фантазія»

Для крему потрібно 300 г вершків, збитих до пишної консистенції зі склянкою цукру. Причому, якщо ви використовуєте домашні вершки, крем вийде дійсно жирним. Так що любителям легких смаків радимо домашню продукцію змішувати 50/50 (т. Е. Сметану навпіл з вершками) або брати вершки в магазині.

Торт «Полунична фантазія»

Готовому коржу даємо охолонути, після чого гарненько так просочуємо його водою з цукром і лимоном. Для просочення також можна використовувати солодку каву. Після просочення корж змащуємо хорошим шаром крему і прикрашаємо ягодами. У нашому випадку це полуниця. До речі, щоб полуниця зберегла колір і красу, найкраще її вмочати в желатин. Готується він дуже просто! 2 ч. л. желатину розчиняємо в 150 мл теплої води (не кип’ятити!), туди ж додаємо за смаком лимонний сік і цукор. Полуницю можна нарізати красивими часточками, а можна залишити ягоду цілісною. Не забуваємо вмочати полуницю в желе і викладати на торт будь-яким візерунком, який вас надихне. Залишки желатину краще вилити зверху.

Торт «Полунична фантазія»

 

Торт «Полунична фантазія»

От і все, торт «Полунична фантазія» готовий!

Торт «Полунична фантазія»

Приємного чаювання!

Торт «Полунична фантазія» обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика