Торт “Полуничний мус”

» » Торт “Полуничний мус”
Торт “Полуничний мус”

Хтось недавно просив нових тортів у блог. Ось він – новенький. Якраз в тему полуничного сезону. У найближчі пару тижнів постараюся дати ще рецептів з цією чудовою ягодою. А поки повернемося до сьогоднішнього торту.
Більша частина його – найніжніший полуничний мус на основі маскарпоне і збитих вершків, закріплений желатином. Дуже смачний – я сама знищила два значних шматка, а це говорить багато про що, тому що я до тортів ставлюся досить спокійно.

Інгредієнти на форму 21-23 см:
Для бісквіту:

  • 3 яйця (білки і жовтки окремо)
  • 135 г цукру
  • 125 г борошна

Для мусу:

  • 350 г полуниці (не в сезон підійде заморожена)
  • 500 г маскарпоне
  • 450 мл жирних вершків (від 30%)
  • 100 г цукру
  • 100 г цукрової пудри
  • 15 г желатину (у мене листовий)

Для оформлення:

  • 50 мл жирних вершків
  • 15 г цукрової пудри
  • 200 г полуниці
  • 1 пакетик прозорого желе для торта миттєвого застигання (Dr. Oetker)
  • 1 ст.л. цукру

Торт Полуничний мус


Готуємо бісквіт. Для цього збиваємо до м’яких піків білки, поступово додаючи цукор.
Торт Полуничний мус
Поступово вводимо жовтки, не припиняючи збивати. Вимикаємо міксер.
Поступово просіваємо над мискою з яєчною сумішшю борошно і акуратно, рухами знизу вгору, замішуємо тісто.
Торт Полуничний мус
Перекладаємо тісто у форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин, до готовності. Дверцята в процесі випікання не відкривати.
Готовий бісквіт охолоджуємо і розрізаємо навпіл уздовж на 2 тонких коржа. Трохи підрізаємо краї, щоб корж був менше по діаметру, ніж роз’ємна форма.
Торт Полуничний мус
Полуницю для мусу перемелюємо блендером з цукром.
Торт Полуничний мус
Маскарпоне розминаємо гумовою лопаткою, потім змішуємо з ягідним пюре (це можна зробити вінчиком, але просто змішуючи, а не збиваючи).
Торт Полуничний мус
Желатин замочуємо в холодній воді по інструкції. Потім розчиняємо в 50 мл доведених до кипіння вершків. Даємо постояти 5 хвилин, потім додаємо 2-3 ст.л. сирної суміші, розмішуємо. Переливаємо отриману суміш до решти маси і ретельно перемішуємо.
Решта вершків збиваємо з цукровою пудрою.
Торт Полуничний мус
Акуратно з’єднуємо з сирно-ягідною сумішшю.
Торт Полуничний мус
З складеного навпіл уздовж аркуша пергаменту робимо кільце, що збігається по діаметру з формою. Вставляємо його, на дно кладемо один корж. Зверху виливаємо мус.
Торт Полуничний мус
Накриваємо коржем що залишився і притоплюємо його в мусі.
Торт Полуничний мус
Відправляємо заготовку в холодильник на ніч, мінімум на 5 годин.
Коли торт захолоне, знімаємо борт форми і кільце з пергаменту.
Збиваємо 50 мл вершків з пудрою, намазуємо верх торта. Прикрашаємо нарізаною полуницею.
Желе для торта готуємо згідно з інструкцією на упаковці. Покриваємо желе верх торта.
Торт Полуничний мус
Подаємо.
Торт Полуничний мус
Смачного!

Торт “Полуничний мус” обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика