Торт “Полуничний мус”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Хтось недавно просив нових тортів у блог. Ось він – новенький. Якраз в тему полуничного сезону. У найближчі пару тижнів постараюся дати ще рецептів з цією чудовою ягодою. А поки повернемося до сьогоднішнього торту.
Більша частина його – найніжніший полуничний мус на основі маскарпоне і збитих вершків, закріплений желатином. Дуже смачний – я сама знищила два значних шматка, а це говорить багато про що, тому що я до тортів ставлюся досить спокійно.

Інгредієнти на форму 21-23 см:
Для бісквіту:

  • 3 яйця (білки і жовтки окремо)
  • 135 г цукру
  • 125 г борошна

Для мусу:

  • 350 г полуниці (не в сезон підійде заморожена)
  • 500 г маскарпоне
  • 450 мл жирних вершків (від 30%)
  • 100 г цукру
  • 100 г цукрової пудри
  • 15 г желатину (у мене листовий)

Для оформлення:

  • 50 мл жирних вершків
  • 15 г цукрової пудри
  • 200 г полуниці
  • 1 пакетик прозорого желе для торта миттєвого застигання (Dr. Oetker)
  • 1 ст.л. цукру

tort-klubnichnyi-muss-1
Готуємо бісквіт. Для цього збиваємо до м’яких піків білки, поступово додаючи цукор.
tort-klubnichnyi-muss-2
Поступово вводимо жовтки, не припиняючи збивати. Вимикаємо міксер.
Поступово просіваємо над мискою з яєчною сумішшю борошно і акуратно, рухами знизу вгору, замішуємо тісто.
tort-klubnichnyi-muss-3


Перекладаємо тісто у форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин, до готовності. Дверцята в процесі випікання не відкривати.
Готовий бісквіт охолоджуємо і розрізаємо навпіл уздовж на 2 тонких коржа. Трохи підрізаємо краї, щоб корж був менше по діаметру, ніж роз’ємна форма.
tort-klubnichnyi-muss-5
Полуницю для мусу перемелюємо блендером з цукром.
tort-klubnichnyi-muss-4
Маскарпоне розминаємо гумовою лопаткою, потім змішуємо з ягідним пюре (це можна зробити вінчиком, але просто змішуючи, а не збиваючи).
tort-klubnichnyi-muss-6
Желатин замочуємо в холодній воді по інструкції. Потім розчиняємо в 50 мл доведених до кипіння вершків. Даємо постояти 5 хвилин, потім додаємо 2-3 ст.л. сирної суміші, розмішуємо. Переливаємо отриману суміш до решти маси і ретельно перемішуємо.
Решта вершків збиваємо з цукровою пудрою.
tort-klubnichnyi-muss-7
Акуратно з’єднуємо з сирно-ягідною сумішшю.
tort-klubnichnyi-muss-8
З складеного навпіл уздовж аркуша пергаменту робимо кільце, що збігається по діаметру з формою. Вставляємо його, на дно кладемо один корж. Зверху виливаємо мус.
tort-klubnichnyi-muss-9
Накриваємо коржем що залишився і притоплюємо його в мусі.
tort-klubnichnyi-muss-10
Відправляємо заготовку в холодильник на ніч, мінімум на 5 годин.
Коли торт захолоне, знімаємо борт форми і кільце з пергаменту.
Збиваємо 50 мл вершків з пудрою, намазуємо верх торта. Прикрашаємо нарізаною полуницею.
Желе для торта готуємо згідно з інструкцією на упаковці. Покриваємо желе верх торта.
tort-klubnichnyi-muss-11
Подаємо.
tort-klubnichnyi-muss
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.