Торт Прага

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Знову віддаю боржок – заявки на цей торт у мене висіли дуже давно. Рецепт не зовсім Гостовский – замість шоколадної помади, яка повинна бути в “Празі” за оригінальною рецептурою, я цинічно використовувала ганаш із темного шоколаду.

У мене, на жаль, закінчився темний какао-порошок, і я використовувала наш звичайний Комунарівський. Тому колір бісквіта вийшов світловатий. Але на смак торта в цілому це особливо не вплинуло.

Інгредієнти (форма 21 см):

Для бісквіта:

  • 6 яєць (С-1), білки і жовтки окремо
  • 150 г цукру
  • 125 г борошна
  • 40 г какао-порошку
  • 20 г розтопленого вершкового масла

Для крему:

  • 1 жовток
  • 20 мл води кімнатної температури
  • 120 г згущеного молока
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 25 г какао-порошку
  • 1 ч.л. ванильної есенції

Для ганаша:

  • 150 г темного шоколаду (55% какао і вище за вашим смаком)
  • 120 мл жирних вершків (30% жирності і вище)
  • 30-40 г абрикосового джему

 

tort-praga-1

Як приготувати торт Прага в домашніх умовах:

Готуємо бісквіт. Жовтки збиваємо з половиною цукру до отримання пишної світлої маси.

tort-praga-2

Білки збиваємо з цукром до м’яких піків.

tort-praga-3

Акуратно з’єднуємо білки з жовтками за допомогою лопатки.

tort-praga-4

Поступово додаємо просіяне з какао борошно і замішуємо тісто.

tort-praga-5

По стінці миски вливаємо рослинне і остигле до теплого вершкове масло. Акуратно перемішуємо.
Перекладаємо тісто в змащену маслом форму, розрівнюємо і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності, близько 30 хвилин.
Готовий бісквіт виймаємо з форми і повністю охолоджуємо. Розрізаємо на 3 коржа.
Готуємо крем. Жовток з’єднуємо з водою і розмішуємо до однорідного стану. Додаємо згущене молоко і ванільну есенцію.

tort-praga-6

Перемішуємо вінчиком і ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, до загустіння – якщо опустити в масу дерев’яну ложку, вийняти і провести по опуклій стороні ложки пальцем, доріжка від пальця повинна залишатися чіткою деякий час. При цьому стежте, щоб крем не перегрівся, інакше жовток згорнеться і піде пластівцями.

Повністю охолоджуємо.

Вершкове масло кімнатної температури збиваємо до кремоподібного стану з какао.

tort-praga-7

Не припиняючи збивати, поступово вводимо заварний крем із згущеного молока. Збиваємо до однорідного стану.

Збираємо торт. Коржі промазуємо кремом.

tort-praga-8

Верхній корж і боки торта змащуємо абрикосовим джемом і даємо торту постояти 20-30 хвилин. Тим часом готуємо ганаш. Для цього дрібно рубаємо шоколад. Вершки доводимо до кипіння і заливаємо ними шоколад. Перемішуємо віночком до однорідного стану.

lavandovye-trufeli-5

2 ст.л. ганаша відкладаємо в кондитерський мішок або корнетик з пергаменту. Залишившимся ганашем покриваємо верх і боки торта. Ганашем з корнетика малюємо на поверхні торта смуги.

даємо торту постояти в холодильнику ніч. Нарізаємо і подаємо.

tort-praga

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.