
Це один з варіантів « Празького » торта – смугастий . На зрізі він виходить дуже красивим , та й на смак незвичайний. Надзвичайно ніжний крем і прошарок коржів горіхами настільки покращують смак , що він здається абсолютно унікальним , а прошарок з шоколаду всередині коржів тільки підсилює це враження.
Для приготування торта «Празький » у формі діаметром 20 – 22 см потрібно:
Для прошарку і прикраси торта:
Шоколад – 200 г
Волоські горіхи – 1 – 1,5 склянки
Для тіста:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Сметана – 1 стакан
- Борошно – 1 – 1,5 склянки
- Згущене молоко – 0,5 банки
- Гашене сода – 1 ч ложка
- Какао – 2 ст ложки
Для крему:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Молоко – 0,5 л
- Борошно – 2 ст. л .
- Вершкове масло – 300-350 г
Спосіб приготування торта «Празький » :
Тісто: Яйця розтерти з цукром , додати при інтенсивному перемішуванні сметану з содою , погашеною оцтом і згущене молоко. Всипати борошно , щоб вийшло досить густе , але плинне тісто.
Вилити половину тіста в змащену маслом форму і випікати в попередньо розігрітій до t = 220 ° С духовці. Якщо корж швидко рум’яниться, але залишається не пропеченим , закрити форму фольгою.
У другу половину тіста змішати з какао і випекти другий корж.
Після того , як коржі охолонуть , розрізати їх уздовж.
Крем: Яйця розтерти з цукром , додати борошно. Поступово вливати тепле молоко , ретельно розмішуючи . Поставити на маленький вогонь і варити при постійному помішуванні до загущення. Щоб крем не пригорів , при приготуванні на газі під каструлю на конфорку можна поставити розсікач полум’я.
Масу охолодити до 35-40 ° С. У розм’якшене масло поступово втирати приготовлену молочно- яєчну суміш. Крем повинен вийти пишним і значно збільшитися в об’ємі.
Збірка торта:
– Темний корж ;
– Крем ;
– Подрібнені волоські горіхи ;
– Світлий корж ;
– Крем ;
– Тертий шоколад.
Повторити шари , торт обмазати кремом і обсипати подрібненими горіхами.
Якщо ви готуєте торт для дорослих , перед тим , як намазати кремом , просочіть коржі лікером або коньяком навпіл з водою , з додаванням меду або цукру.
Готовий торт поставити на кілька годин у прохолодне місце , щоб просочився.
Приємного апетиту!
Leave a Reply