Торт “Пташине молоко”

» » Торт “Пташине молоко”
Торт “Пташине молоко”

Довгоочікуване, ніжне, дуже смачне і справжнісіньке “Пташине молоко”! Ще один камінь з душі впав. Готуйте на здоров’я.
Рецепт суфле – ГОСТівський, але із зменшеною кількістю цукру. Готується на агар-агарі – з желатином рецептура буде іншою. Агар-агар потрібно шукати у всяких-різних крамницях зі спеціями, магазинах індійських товарів і спеціалізованих інтернет-магазинах. У великих містах точно знайдеться.
Готувати такий торт не дуже складно. Тому не бійтеся братися – результат того вартий.

Інгредієнти на форму 20-21 см:
Для бісквіту:

  • 4 жовтки
  • 60 г цукру
  • 60 г борошна

Для суфле:

  • 8 г агар-агару
  • 140 мл води
  • 400 г цукру
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г згущеного молока
  • 2 яєчних білка

Для верху:
150 г шоколаду (молочного або гіркого – за вашим смаком)
Торт Пташине молоко


Агар-агар заливаємо водою і відставляємо в сторону приблизно на годину.
Торт Пташине молоко
Для бісквіту жовтки збиваємо з цукром в світлу пишну масу.
Торт Пташине молоко
Додаємо борошно і акуратно перемішуємо рухами знизу вгору.
Перекладаємо тісто у форму, розрівнюємо.
Торт Пташине молоко
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності, близько 15 хвилин.
Виймаємо бісквіт з духовки і з форми, охолоджуємо.
Вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком до стану гладкого крему.
Торт Пташине молоко
Відставляємо убік.
Ковшик з агар-агаром ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння і розчинення агару і варимо ще 1 хвилину.
Додаємо весь цукор і варимо, помішуючи, до 110 градусів.
Торт Пташине молоко
Знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути (до 80-90 градусів).
Білки збиваємо до отримання піни і, не припиняючи збивати, починаємо тонкою цівкою вливати агаровий сироп. У результаті у вас повинна вийти маса, схожа на щільну меренгу.
Торт Пташине молоко
Додаємо масляний крем.
Торт Пташине молоко
Змішуємо міксером на низькій швидкості.
У роз’ємну форму кладемо бісквіт.
Торт Пташине молоко
Зверху виливаємо суфле.
Торт Пташине молоко
Ставимо в холодильник до застигання. Оскільки агар-агар починає застигати вже при 42 градусах, це займе не більше години, якщо все зроблено правильно.
Розтоплюємо шоколад на водяній бані. Виливаємо на торт, обмащуємо боки.
Торт Пташине молоко
Ставимо в холодильник, щоб шоколад застиг. Далі можна декорувати верх торта все тим же шоколадом через корнетик.
Торт Пташине молоко
Подаємо.
Торт Пташине молоко
Смачного!

Торт “Пташине молоко” обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика