
Ці ласощі носить різні імена: медовик, бджілка, торт Рижик. Рецепт приготування у всіх варіантах схожий, але у кожної господині є свої «родзинки» і варіації на тему крему. Незмінним залишається мед, який надає ніжним коржам насичений колір і смак. Торт Рижик спекти не складно, можна сказати, що це робота для починаючої господині.
Інгредієнти:
- яйця 2 шт.
- цукор 150 г.
- мед 2 ст.л.
- сода 2 ч.л.
- борошно 3 ст.
- масло вершкове 200 г.
- згущене молоко 200 г.
- сметана 400 г.
Інформація:
Час приготування: більше години
Кількість порцій: 3-4
Місце готування: Духовка
Кухня: Загальна кухня
Приготування:
До яєць додати цукор і збити, з’єднати з медом, содою і вершковим маслом і перемішати. Підготувати водяну баню: у велику ємність налити води на неї встановити посуд з тістом. Коли почне закипати, треба постійно розмішувати вміст верхнього посуду. Маса поступово збільшується в розмірах і набуває густий медовий відтінок.
Після того як маса придбала потрібний колір і консистенцію зняти з водяної бані і поступово просіяти борошно. Тісто може здатися трохи липковатим, але після того як трохи вистоїть тісто стане схоже на пластилін. Скачати з отриманої маси однакові колобки. Кількість залежить від бажаного діаметру майбутніх коржів.
З кожного колобка розкачати тонкі пласти. Краще це робити відразу на аркуші промасленого паперу або силіконового килимку – тоді не виникне проблем з переміщенням зі столу на деко. Можна відразу вирізати з пластів тіста круглі форми, а можна після того як спечеться. По черзі випекти коржі, це може зайняти по 3-5 хвилин на кожен.

Для приготування крему потрібно змішати сметану, масло і згущене молоко і збити. Можна обійтися тільки сметаною і згущеним молоком, але тоді краще додати який-небудь загущувач для сметани.

Випеченим і охолодженим коржам надати бажану форму і складаючи стопкою щедро перемазати кожен кремом. Зовнішню поверхню торта також промазати кремом і обсипати крихтою з обрізків коржів.

Смачного!
Leave a Reply