Торт “Смородина в шоколаді”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Придумала для вас новий смачний торт. Його основа – класичний бісквіт на яйцях з додаванням какао. Плюс два види крему – італійський вершковий і крем з маскарпоне з темним шоколадом. І смаковий акцент – чорна смородина, яка дивно здорово поєднується з шоколадом. Ну і просочення з смородинового сиропу з ризьким бальзамом. Якщо ви хочете пригощати цим тортом дітей – бальзам можете прибрати.

Інгредієнти на форму 20-21 см:

Для бісквіта:

  • 180 г цукру
  • 130 г борошна
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 4 яйця
  • 1 ч.л. ванільного цукру або щіпка ваніліну

Для італійського вершкового крему:

  • 3 білки від яєць С-1 або Д-1
  • 140 г цукру
  • 45 мл води
  • 400 г вершкового масла кімнатної температури

Для крему з маскарпоне:

  • 300 г маскарпоне
  • 150 г шоколаду

Для смородини і сиропу:

  • 150 г чорної смородини
  • 90 г цукру
  • 50 мл води
  • 2 ст.л. ризького бальзаму зі смородиною (можна пропустити)

shokoladnyi-tort-so-smorodinoi-1

Приготування:

Готуємо бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з половиною цукру до м’яких піків.

shokoladnyi-tort-so-smorodinoi-2

Жовтки збиваємо з цукром, що залишився і ваніллю до отримання пишної світлої маси.

shokoladnyi-tort-so-smorodinoi-3

Дбайливо з’єднуємо білки з жовтками. Поступово додаємо просіяне з какао борошно і акуратно замішуємо легке тісто рухами знизу вгору.

shokoladnyi-tort-so-smorodinoi-4

Кладемо тісто у форму (дно застилаем пергаментом). Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, приблизно 30 хвилин.

Смородину кладемо в ківш, додаємо цукор і воду. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо бальзам і залишаємо остигати.

shokoladnyi-tort-so-smorodinoi-5

Остиглі ягоди виймаємо з сиропу перфорованою ложкою. Сироп на третину розбавляємо кип’яченою водою і залишаємо для просочення коржів.

Готуємо вершковий крем. 75 г цукру і воду вливаємо в ківш. Цукор, що залишився змішуємо з білками і збиваємо міксером до стану легкої піни.

Ківш з цукром і водою на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо, поки суміш не досягне температури 116-118 градусів (для заміру вам буде потрібно термометр для карамелі). Можна ризикнути і зловити потрібну консистенцію шляхом проби на м’яку кульку: якщо ви крапнете сироп в чашку з холодною водою, він застигне в краплю, яку можна розім’яти пальцями. Але з термометром, природно, вірніше.

choko-covered-nougat-1

Знімаємо сироп з вогню. Продовжуємо збивати білки і в процесі тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп. Збиваємо до щільної блискучої піни, до жорстких піків.

Збиваємо масу, поки вона не прийме кімнатну температуру, близько 5 хвилин. Потім починаємо додавати нарізане на невеликі кубики м’яке вершкове масло, по 2-3 кубика за раз, роблячи невелику паузу після кожного додавання. У підсумку крем повинен стати однорідним, гладеньким.

tort-s-prosloikoi-iz-chizkeika-2

Крем краще готувати не заздалегідь, безпосередньо перед обробкою торта.

Готуємо крем з маскарпоне. Для цього розминаємо сир до кремоподібного стану, додаємо розтоплений на водяній бані шоколад і перемішуємо до однорідного стану.

shokoladnyi-tort-so-smorodinoi-6

Перекладаємо обидва види крему в кондитерські мішки з прямими насадками. Частину крему залишаємо для обробки торта.

Готовий остиглий бісквіт розрізаємо на 3 частини.

Починаємо збирати торт. Перший корж кладемо на блюдо і просочуємо сиропом. Укладаємо частину крему ось таким чином.

shokoladnyi-tort-so-smorodinoi-7

На стиках різного крему викладаємо кільцями смородину.
Повторюємо з другим коржем. Накриваємо коржем що залишися, просочуємо залишками сиропу. Розподіляємо крем з боків і верху торта. Прикрашаємо по своєму смаку і бажанням.
Даємо торту постояти в холодильнику ніч.
Подаємо.

shokoladnyi-tort-so-smorodinoi

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!