Торт “Червоний оксамит”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напередодні Дня святого Валентина хочу поділитися з вами рецептом традиційного американського торта “Red Velvet” або, кажучи укаїнською мовою, “Червоний оксамит”. За рахунок червоного відтінку бісквіта цей торт прекрасно підходить до дня всіх закоханих. А вже якщо зробити його у вигляді серця, то тематика буде витримана в повній мірі.

Для додання червоного кольору в тісто додається харчовий барвник. За свідченнями очевидців, фарбувати тісто також можна пропареним буряковим соком.
Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • 2 яйця
  • 250 г цукру
  • 250 мл рафінованої олії
  • 250 мл кефіру, сметани або натурального йогурту
  • 2 ч.л. рідкого харчового барвника (порошковий і гелевий доведеться додавати інтуїтивно)
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 3/4 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 400 г борошна

Для крему:

  • 400 г вершкового сиру
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 400 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Для просочення:
100 мл вишневого компоту або аналогічну кількість вишневого лікеру (наприклад, кіршберрі)

red-velvet-cake-1
Готуємо корж. Для цього кладемо в чашу міксера яйця, цукор, ванільний цукор, масло і кефір. Збиваємо до однорідності. Додаємо барвник і ще раз збиваємо.
red-velvet-cake-2
Додаємо просіяне з содою, сіллю і какао-порошком борошно і замішуємо однорідне густе тісто.
red-velvet-cake-3


Кладемо тісто у дві форми діаметром 21-23 см і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до сухого сірника, близько 30-35 хвилин.
Виймаємо з духовки і охолоджуємо.
Поки остигає бісквіт, готуємо крем. Для цього змішуємо міксером на низькій швидкості вершковий сир і розм’якшене вершкове масло. Поступово додаємо цукрову пудру і ванільний цукор, збиваємо до гладкості.

shokoladnye-kapkeiki-so-slivochnym-kremom-6
Остиглі коржі просочуємо компотом або лікером. Робимо прошарок з крему, обмазуємо боки і верх торта. Якщо у вас вийшли коржі з горбиками, зрізані надлишки можна подрібнити і обсипати боки торта.
red-velvet-cake-4
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.