Лукум – це, мабуть, найвідоміша східна солодкість. Приготувати її можна і в домашніх умовах, до святкового столу страву підійде особливо добре.
Щоб приготувати турецьку лукум на молоці нам знадобиться:
- молоко – 3 ст.
- вершкове масло – 1 ст.л.
- цукор – 150 гр.
- борошно – 150 гр.
- кориця – 2 ч.л.
- кокосова стружка
- фісташки
Спосіб приготування турецької лукума на молоці:
1. З борошна, масла і молока зварити крем. Як тільки він почне закипати, всипати в каструлю цукор, проварити, не даючи сильно кипіти, близько 5 хвилин.
2. Зняти з вогню, всипати корицю, ретельно все перемішати.
3. Форму посипати кокосовою стружкою, перелити в неї вийшла масу, присипати потовченими фісташками.
4. Поставити на холод на кілька годин (можна на ніч).
5. Розрізати смужками, скрутити їх в рулетики, подати до столу.
Приємного вам апетиту!