Тірамісу

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Тірамісу

Популярний італійський десерт. Ніжний, повітряний, як хмара! У класичному рецепті “Тірамісу” використовуються курячі яйця. Якщо Ви боїтеся використовувати сирі яйця, можна замінити їх перепелиними (вони не схильні сальмонельозу).
Якщо Вам не вдалося купити печиво Савоярді, можна приготувати бісквітні палички. Рецепт тут:
Бісквітні палички.
Якщо Ви не змогли купити маскарпоне (це вершковий сир), тут можна почитати, чим його замінити:

Інгредієнти

  • 4 яйця (я використовувала 18 перепелиних яєць)
  • 100 г цукру
  • 500 г маскарпоне
  • 250 г печива Савоярді (приблизно 34 штуки)
  • 350 мл кави (розчинної або звареного)
  • порошок какао
  • 2-3 ст.л. вина “Марсала” (або будь-якого іншого), або рому, лікеру, бренді, коньяку – за бажанням

569_010026dp2_8352_b
Приготування
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-9 порцій.

Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром.

569_0226dp2_3283_b
Додати маскарпоне, перемішати лопаткою або ложкою.
569_0326dp2_3292_b
Білки збити в міцну піну.
569_04729kt_3320_b
Додати білки в жовтковий-сирну масу, акуратно перемішати.
569_0526dp2_3337_b
Палички занурити в холодну каву.
Палички треба занурювати дуже швидким рухом, щоб вони не розмокнули.
Кава приготуйте так, як Вам подобається (я на 350 мл додала 4 ч.л. кава).
За бажанням, в каву можна додати вино, ром, лікер, бренді, або коньяк.
569_0626dp2_3302_b
У форму (я використовувала форму розміром 17х25 см) щільно викласти палички, змочені в каві.
569_0726dp2_3308_b
На палички викласти половину крему, розрівняти.
569_0865bzc_3338_b
На крем знову викласти палички, змочені в каві.
569_0965bzc_3353_b
На палички викласти крем, розрівняти.
Поставити в холодильник на 5-6 годин.
569_01065bzc_3360_b
Потім посипати через сито какао.
569_01165bzc_3631_b
Розрізати на порції.
Розрізати треба дуже акуратно, так як десерт дуже ніжний.
569_0173u3g_3966_6gi
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.