Тістечко «Картопля» з бісквіту

» » Тістечко «Картопля» з бісквіту
Тістечко «Картопля» з бісквіту

Ви пам’ятаєте ті самі, смачні і всіма улюблені ласощі з дитинства під назвою тістечко «Картопля» з бісквіту? А ви готували його своїм ласунам? Ні? Тоді треба терміново виправляти ситуацію! Такий апетитний десерт порадує і подарує приємну насолоду всім без винятку, а особливо тим, хто любить домашню випічку!

  • Яйце куряче 4 штуки
  • Цукор 1 склянка
  • Борошно пшеничне 1 стакан
  • Цукор ванільний 1 чайна ложка
  • Розпушувач харчової 1 чайна ложка
  • Масло вершкове (розм’якшене) 125 грам
  • Пудра цукрова 70 грам
  • Молоко згущене 50 мілілітрів
  • Какао порошок – 100 грам
  • Пудра цукрова 50-100 грам
  • Арахіс за смаком і бажанням

Тістечко «Картопля» з бісквіту
Щоб приготувати ці ласощі знадобиться досить багато часу, але кожен шматочок такого тістечка того варто. Отже, почнемо з бісквіта! Включаємо духовку на 180 градусів Цельсія і застиляємо дно прямокутної або круглої противопригарної або жаростійкої форми для випічки пекарським папером. Потім тильною стороною ножа надбиваємо кожне куряче яйце і скидаємо білки з жовтками в одну глибоку миску. Додаємо до них два види цукру: ванільний і звичайний пісок. Збиваємо ці продукти міксером на найвищій швидкості в пишну білосніжну масу без крупинок. На цей процес піде приблизно 10-15 хвилин, хоча все залежить від потужності кухонного приладу, але зусиль не шкодуємо, все таки робимо смакоту для себе та коханої родини!
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Як тільки яєчна суміш збільшиться в кілька разів і ущільниться, додаємо в неї харчовий розпушувач. Потім починаємо просівати в цю ж миску пшеничне борошно, бажано вищого сорту. Робимо це поступово ложка за ложкою, одночасно замішуючи напівгусте тісто без грудок, по консистенції дуже схоже на млинцеве. Коли борошняний напівфабрикат буде готовий, переливаємо його в підготовлену до запікання форму і йдемо далі.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Перевіряємо температуру духовки і, якщо вона розігрілася, ставимо туди на середній стелаж поки ще сирий бісквіт. Випікаємо його протягом 30-35 хвилин, а після цього перевіряємо готовність дерев’яною кухонною шпажкою. Просто вводимо кінець палички в середину коржа і дістаємо, якщо на кінчику залишилося вологе тісто витримуємо пиріжок в духовій шафі ще 5-7 хвилин.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Бісквіт готовий? Якщо так, тоді все просто, натягуємо на руки кухонні прихватки, переміщаємо форму на обробну дошку, попередньо покладену на стільницю, і даємо випічці можливість повністю охолонути. Потім за допомогою кухонної лопатки відправляємо її на велике плоске блюдо і залишаємо при кімнатній температурі на 12 годин, щоб борошняний виріб підсох.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Через половину доби викладаємо на обробну дошку бісквіт, що вже встиг затвердіти і ділимо його кухонним ножем на невеликі скибочки.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Відправляємо їх в чашу стаціонарного блендера і на високій швидкості перемелюємо до стану дрібної крихти. Пересипаємо її в глибоку суху миску і приступаємо до наступного кроку.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Кладемо в новий глибокий посуд розм’якшене вершкове масло, додаємо до нього цукрову пудру і розтираємо їх столовою ложкою до однорідної консистенції. Після цього заливаємо суміш, згущеним молоком і збиваємо дані продукти тим же, але чистим міксером до пишноти. На даному етапі в крем можна додати трохи коньяку або його есенції, хоча якщо десерт будуть їсти дітки, від алкоголю краще утриматися.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Далі просіваємо через сито в глибоку тарілку какао-порошок і цукрову пудру для обвалки. Ретельно перемішуємо їх столовою ложкою і повертаємося до бісквіту.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
У миску з подрібненим коржем додаємо весь крем і ретельно розпушуємо обидві маси до однорідності, так щоб не залишилося сухих грудок. Після цього ліпимо з неї невеликі овали за формою яка нагадує картоплю.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Потім обвалюємо їх в суміші з цукрової пудри і какао-порошку. Викладаємо ароматні солодощі на велику плоску тарілку або обробну дошку і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Потім повторюємо обвалку, за бажанням прикрашаємо кожне тістечко арахісом, переміщаємо їх в будь-яку форму або контейнер, прикриваємо її кришкою або затягуємо поліетиленовою харчовою плівкою і відправляємо в холодильник хоча б на годинку, щоб десерт добре просочився.
Тістечко «Картопля» з бісквіту подається або відразу після приготування, або через деякий час, після настоювання, в охолодженому вигляді. Сервірують його в спеціально призначеній для цієї мети посуді в якості десерту до солодкого столу. Смакувати цю смакоту приємно зі свіжими гарячими напоями, наприклад, чаєм, кавою, какао, шоколадом, капучино, хоча йогурт, кефір або молоко, теж підійдуть. Насолоджуйтесь і отримуйте задоволення від домашніх ласощів!
– За бажанням в бісквітне тісто можна додати пару ложок какао або щіпку кориці;
– Альтернатива пекарському паперу – пергаментний, але попередньо оброблений тонким шаром вершкового масла, а розпушувачу – харчова сода;
– Немає блендера? Не біда! Подрібніть підсохлий бісквіт за допомогою комбайна або електричної або стаціонарної м’ясорубки, в принципі підійде і звичайна терка;
– Дуже часто в суміш з крихти і крему кладуть трохи подрібнених горіхів або дрібно нарізаних сухофруктів або в’ялених ягід.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Смачного!

Тістечко «Картопля» з бісквіту обновлено: Лютий 5, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика