Тістечко «Картопля» з бісквіту

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирожное «Картошка» из бисквита 3

Ви пам’ятаєте ті самі, смачні і всіма улюблені ласощі з дитинства під назвою тістечко «Картопля» з бісквіту? А ви готували його своїм ласунам? Ні? Тоді треба терміново виправляти ситуацію! Такий апетитний десерт порадує і подарує приємну насолоду всім без винятку, а особливо тим, хто любить домашню випічку!

  • Яйце куряче 4 штуки
  • Цукор 1 склянка
  • Борошно пшеничне 1 стакан
  • Цукор ванільний 1 чайна ложка
  • Розпушувач харчової 1 чайна ложка
  • Масло вершкове (розм’якшене) 125 грам
  • Пудра цукрова 70 грам
  • Молоко згущене 50 мілілітрів
  • Какао порошок – 100 грам
  • Пудра цукрова 50-100 грам
  • Арахіс за смаком і бажанням

1418291710742c5d65f
Щоб приготувати ці ласощі знадобиться досить багато часу, але кожен шматочок такого тістечка того варто. Отже, почнемо з бісквіта! Включаємо духовку на 180 градусів Цельсія і застиляємо дно прямокутної або круглої противопригарної або жаростійкої форми для випічки пекарським папером. Потім тильною стороною ножа надбиваємо кожне куряче яйце і скидаємо білки з жовтками в одну глибоку миску. Додаємо до них два види цукру: ванільний і звичайний пісок. Збиваємо ці продукти міксером на найвищій швидкості в пишну білосніжну масу без крупинок. На цей процес піде приблизно 10-15 хвилин, хоча все залежить від потужності кухонного приладу, але зусиль не шкодуємо, все таки робимо смакоту для себе та коханої родини!
14182917107234a220c
Як тільки яєчна суміш збільшиться в кілька разів і ущільниться, додаємо в неї харчовий розпушувач. Потім починаємо просівати в цю ж миску пшеничне борошно, бажано вищого сорту. Робимо це поступово ложка за ложкою, одночасно замішуючи напівгусте тісто без грудок, по консистенції дуже схоже на млинцеве. Коли борошняний напівфабрикат буде готовий, переливаємо його в підготовлену до запікання форму і йдемо далі.
1418291710354cfdb32


Перевіряємо температуру духовки і, якщо вона розігрілася, ставимо туди на середній стелаж поки ще сирий бісквіт. Випікаємо його протягом 30-35 хвилин, а після цього перевіряємо готовність дерев’яною кухонною шпажкою. Просто вводимо кінець палички в середину коржа і дістаємо, якщо на кінчику залишилося вологе тісто витримуємо пиріжок в духовій шафі ще 5-7 хвилин.
141829171038574c0f3
Бісквіт готовий? Якщо так, тоді все просто, натягуємо на руки кухонні прихватки, переміщаємо форму на обробну дошку, попередньо покладену на стільницю, і даємо випічці можливість повністю охолонути. Потім за допомогою кухонної лопатки відправляємо її на велике плоске блюдо і залишаємо при кімнатній температурі на 12 годин, щоб борошняний виріб підсох.
1418291710166cd1d3c
Через половину доби викладаємо на обробну дошку бісквіт, що вже встиг затвердіти і ділимо його кухонним ножем на невеликі скибочки.
14182917109975f95d1
Відправляємо їх в чашу стаціонарного блендера і на високій швидкості перемелюємо до стану дрібної крихти. Пересипаємо її в глибоку суху миску і приступаємо до наступного кроку.
1418291710578253fff
Кладемо в новий глибокий посуд розм’якшене вершкове масло, додаємо до нього цукрову пудру і розтираємо їх столовою ложкою до однорідної консистенції. Після цього заливаємо суміш, згущеним молоком і збиваємо дані продукти тим же, але чистим міксером до пишноти. На даному етапі в крем можна додати трохи коньяку або його есенції, хоча якщо десерт будуть їсти дітки, від алкоголю краще утриматися.
141829171015912c668
Далі просіваємо через сито в глибоку тарілку какао-порошок і цукрову пудру для обвалки. Ретельно перемішуємо їх столовою ложкою і повертаємося до бісквіту.
14182917102110810ee3
У миску з подрібненим коржем додаємо весь крем і ретельно розпушуємо обидві маси до однорідності, так щоб не залишилося сухих грудок. Після цього ліпимо з неї невеликі овали за формою яка нагадує картоплю.
14182917101911ad9aa9
Потім обвалюємо їх в суміші з цукрової пудри і какао-порошку. Викладаємо ароматні солодощі на велику плоску тарілку або обробну дошку і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
14182917103312855ad2
Потім повторюємо обвалку, за бажанням прикрашаємо кожне тістечко арахісом, переміщаємо їх в будь-яку форму або контейнер, прикриваємо її кришкою або затягуємо поліетиленовою харчовою плівкою і відправляємо в холодильник хоча б на годинку, щоб десерт добре просочився.
Тістечко «Картопля» з бісквіту подається або відразу після приготування, або через деякий час, після настоювання, в охолодженому вигляді. Сервірують його в спеціально призначеній для цієї мети посуді в якості десерту до солодкого столу. Смакувати цю смакоту приємно зі свіжими гарячими напоями, наприклад, чаєм, кавою, какао, шоколадом, капучино, хоча йогурт, кефір або молоко, теж підійдуть. Насолоджуйтесь і отримуйте задоволення від домашніх ласощів!
– За бажанням в бісквітне тісто можна додати пару ложок какао або щіпку кориці;
– Альтернатива пекарському паперу – пергаментний, але попередньо оброблений тонким шаром вершкового масла, а розпушувачу – харчова сода;
– Немає блендера? Не біда! Подрібніть підсохлий бісквіт за допомогою комбайна або електричної або стаціонарної м’ясорубки, в принципі підійде і звичайна терка;
– Дуже часто в суміш з крихти і крему кладуть трохи подрібнених горіхів або дрібно нарізаних сухофруктів або в’ялених ягід.
1418291710691ba7ca43e7d
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.