Удосконалений “Чеський пляцок”

» » Удосконалений “Чеський пляцок”
Удосконалений “Чеський пляцок”

Інгредієнти
Макове тісто

  • мак     1 склянка
  • родзинки світлі     1 склянка
  • горіхи волоські     1 склянка
  • яблука     1 кг
  • сухарі     2 ст. ложки
  • какао темне     2 ст. ложки
  • цукор     300 г
  • білки яєчні     6 шт.


Біле тісто

  • масло вершкове (маргарин)     250 г
  • цукор     100 г
  • сметана     4 ст. ложки
  • жовтки яєчні     6 шт.
  • борошно пшеничне     400 г
  • розпушувач тіста (пачка)     18 г

Розраховано на 15 порцій
Хочу пригостити Вас сьогодні дуже смачним, соковитим, ароматним, одним словом — неймовірним пляцком. Два білі коржі красиво обрамляють високий шар з маку, горіхів, родзинок і яблук. Цей шар виходить дуже смачним — ніжним, соковитим.Пляцок не містить кремового прошарку і випікається у один захід в духовці. Думаю, це надихне на випікання цієї смакоти навіть тих, хто боїться випічки пляцків через досить складний і довгий процес випікання і готування багатьох коржів і кремів для приготування переважної більшості традиційних галицьких пляцків.
Спечіть собі такий пляцок — ви точно не пошкодуєте про це.
Приготування:
БІЛЕ ТІСТО:
Масло кімнатної температури збити з цукром на пухку масу:
Удосконалений Чеський пляцок
По одному додавати жовтки, постійно збиваючи:
Удосконалений Чеський пляцок
Далі вмішати в тісто сметану:
Удосконалений Чеський пляцок
І додати просіяне борошно з розпушувачем:
Удосконалений Чеський пляцок
Тісто виходить дуже липким:
Удосконалений Чеський пляцок
МАКОВЕ ТІСТО:
Горіхи подрібнити:
Удосконалений Чеський пляцок
Мак запарити кип’ятком і змолоти:
Удосконалений Чеський пляцок
Яблука почистити, потерти на грубій тертці і добре відтиснути. Сік випити:
Удосконалений Чеський пляцок
Білки збити на пухку масу:
Удосконалений Чеський пляцок
Змішати мак, горіхи, яблука, цукор:
Удосконалений Чеський пляцок
Додати сухарі і какао:
Удосконалений Чеський пляцок
Частинами вмішати збиті білки:
Удосконалений Чеський пляцок
Маса виходить дуже ніжною:
Удосконалений Чеський пляцок
Квадратну тортівницю 22х22 см вистелити кулінарним папером і змастити. Половину білого тіста розподілити у формі змащеними олією руками(інакше тісто буде дуже липнути до рук):
Удосконалений Чеський пляцок
Зверху викласти макову масу:
Удосконалений Чеський пляцок
На таке ніжне макове тісто рівномірно викласти липке біле тісто досить важко. Для цього візьміть шматок фольги, змастіть фольгу олією і на фользі розподіліть другу частину тіста розміром як форма для випічки.
Далі (нехай хтось вам допоможе) переверніть фольгу з тістом на макову начинку акуратно таким чином, щоб тісто опинилось внизу на маковій начинці, а фольга — зверху. Зніміть фольгу:
Удосконалений Чеський пляцок
Випікати 1 годину при 180*С.
Охолодити.Порізати на порційні шматочки-ромбики:
Удосконалений Чеський пляцок
Смачного!

Удосконалений “Чеський пляцок” обновлено: Січень 22, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 голосов, средний: 4.75 из 5)
Loading...

1 відповідь на Удосконалений “Чеський пляцок”

  1. Аня says:

    Дуже смачний пляцок

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика