Удосконалений “Чеський пляцок”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 голосов, средний: 4.75 из 5)
Loading...
Усовершенствованный "Чешский пирог" 18

Інгредієнти
Макове тісто

  • мак     1 склянка
  • родзинки світлі     1 склянка
  • горіхи волоські     1 склянка
  • яблука     1 кг
  • сухарі     2 ст. ложки
  • какао темне     2 ст. ложки
  • цукор     300 г
  • білки яєчні     6 шт.


Біле тісто

  • масло вершкове (маргарин)     250 г
  • цукор     100 г
  • сметана     4 ст. ложки
  • жовтки яєчні     6 шт.
  • борошно пшеничне     400 г
  • розпушувач тіста (пачка)     18 г

Розраховано на 15 порцій
Хочу пригостити Вас сьогодні дуже смачним, соковитим, ароматним, одним словом — неймовірним пляцком. Два білі коржі красиво обрамляють високий шар з маку, горіхів, родзинок і яблук. Цей шар виходить дуже смачним — ніжним, соковитим.Пляцок не містить кремового прошарку і випікається у один захід в духовці. Думаю, це надихне на випікання цієї смакоти навіть тих, хто боїться випічки пляцків через досить складний і довгий процес випікання і готування багатьох коржів і кремів для приготування переважної більшості традиційних галицьких пляцків.
Спечіть собі такий пляцок — ви точно не пошкодуєте про це.
Приготування:
БІЛЕ ТІСТО:
Масло кімнатної температури збити з цукром на пухку масу:
5b6071
По одному додавати жовтки, постійно збиваючи:
a29a56
Далі вмішати в тісто сметану:
edaedc


І додати просіяне борошно з розпушувачем:
0fcc83
Тісто виходить дуже липким:
09f08d
МАКОВЕ ТІСТО:
Горіхи подрібнити:
b60b7c
Мак запарити кип’ятком і змолоти:
a1daa8
Яблука почистити, потерти на грубій тертці і добре відтиснути. Сік випити:
51e30b
Білки збити на пухку масу:
06c8fc
Змішати мак, горіхи, яблука, цукор:
af23e5
Додати сухарі і какао:
23de56
Частинами вмішати збиті білки:
57791f
Маса виходить дуже ніжною:
775378
Квадратну тортівницю 22х22 см вистелити кулінарним папером і змастити. Половину білого тіста розподілити у формі змащеними олією руками(інакше тісто буде дуже липнути до рук):
4d26f7
Зверху викласти макову масу:
a02bec
На таке ніжне макове тісто рівномірно викласти липке біле тісто досить важко. Для цього візьміть шматок фольги, змастіть фольгу олією і на фользі розподіліть другу частину тіста розміром як форма для випічки.
Далі (нехай хтось вам допоможе) переверніть фольгу з тістом на макову начинку акуратно таким чином, щоб тісто опинилось внизу на маковій начинці, а фольга — зверху. Зніміть фольгу:
28d849
Випікати 1 годину при 180*С.
Охолодити.Порізати на порційні шматочки-ромбики:
d98cbc
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

1 Kоментар

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.