Фінансьє з полуницею

Ну що – у нас тут досить впевнено почалася полуниця. Поки, правда, тільки грецька, але все ж вельми смачна. Тому починаю давати сезонні ягідні рецепти. Почнемо з простої випічки.
З французькими мигдальними тістечками на білках ви вже знайомі – в блозі є шоколадні фінансьє з малиною і фісташкові фінансьє з сушеною журавлиною (тут вже, звичайно, тістечка зовсім мигдальні). Сьогодні я пропоную ще трошки розширити кругозір.
Інгредієнти на 12 штук:
- 100 г вершкового масла
- 120 г мигдальної муки (можна розмолоти в кавомолці мигдаль)
- 75 г пшеничного борошна
- 150 г цукру
- 3 білка від великих яєць (С-0)
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 3 великі ягоди полуниці
- цукрова пудра для посипання
Розтоплюємо масло в ковшику. Після того, як воно розтане, що не знімаємо з вогню, а залишаємо на кілька хвилин, щоб масло придбало злегка бурштиновий відтінок. Потім знімаємо і проціджуємо через марлю або кавовий фільтр. Відставляємо убік.
Змішуємо цукор з двома видами борошна.
Білки збиваємо вінчиком до стану легкої піни.
З’єднуємо білки з борошняною сумішшю і ванільною есенцією, перемішуємо. Додаємо масло і ще раз перемішуємо.
Розкладаємо тісто по змазаних формочках, в кожну кладемо по четвертинці полуниці.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 20 хвилин (час може трохи відрізнятися в залежності від конкретної духовки).
Охолоджуємо і подаємо.
Напишіть відгук