Фісташковий кекс з рікоттою

» » Фісташковий кекс з рікоттою
Фісташковий кекс з рікоттою

Цей красивий, але при цьому досить простий кекс виходить дуже смачним, ніжним і трохи вологим. Дуже вдала випічка до чаю.
Випереджаючи питання відразу скажу, що фісташки можна без докорів совісті замінити на мелений мигдаль або фундук. З волоськими горіхами теж можна ризикнути, але вони додадуть кексу пікантну гіркувату нотку. А рікотта в даному випадку легко і невимушено замінюється вершковим сиром або м’яким сиром.

Інгредієнти:

  • 100 г очищених фісташок
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 150 г рікотти
  • 250 г цукру
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. ванильної есенції або ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/3 ч.л. солі
  • 150 г борошна

Для глазурі:

  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 2-3 ч.л. лимонного соку

Фісташковий кекс з рікоттою
Фісташки розмелюємо в кавомолці практично до стану борошна.
Фісташковий кекс з рікоттою
Рікотту і м’яке вершкове масло збиваємо з цукром і ванільною есенцією в кремообразную масу.
Фісташковий кекс з рікоттою
По одному додаємо яйця. добре розмішуючи після кожного додавання. Додаємо борошно, сіль, розпушувач і розмелені горіхи. Замішуємо однорідне тісто.
Фісташковий кекс з рікоттою
Перекладаємо в змащену вершковим маслом форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до сухого сірника близько 40-50 хвилин (часу може знадобитися трохи більше).
Готовий кекс остуджуємо.
Готуємо глазур. Для цього збиваємо цукрову пудру, поступово додаючи лимонний сік.
Фісташковий кекс з рікоттою
Остиглий кекс поливаємо глазур’ю і посипаємо крупно нарубаними фісташками.
Фісташковий кекс з рікоттою
Приємного чаювання!

Фісташковий кекс з рікоттою обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика