Фісташковий кекс з рікоттою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Цей красивий, але при цьому досить простий кекс виходить дуже смачним, ніжним і трохи вологим. Дуже вдала випічка до чаю.
Випереджаючи питання відразу скажу, що фісташки можна без докорів совісті замінити на мелений мигдаль або фундук. З волоськими горіхами теж можна ризикнути, але вони додадуть кексу пікантну гіркувату нотку. А рікотта в даному випадку легко і невимушено замінюється вершковим сиром або м’яким сиром.

Інгредієнти:

  • 100 г очищених фісташок
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 150 г рікотти
  • 250 г цукру
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. ванильної есенції або ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/3 ч.л. солі
  • 150 г борошна

Для глазурі:

  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 2-3 ч.л. лимонного соку

fistashkovyi-keks-s-rikottoi-1
Фісташки розмелюємо в кавомолці практично до стану борошна.
fistashkovyi-keks-s-rikottoi-2
Рікотту і м’яке вершкове масло збиваємо з цукром і ванільною есенцією в кремообразную масу.
fistashkovyi-keks-s-rikottoi-3


По одному додаємо яйця. добре розмішуючи після кожного додавання. Додаємо борошно, сіль, розпушувач і розмелені горіхи. Замішуємо однорідне тісто.
fistashkovyi-keks-s-rikottoi-4
Перекладаємо в змащену вершковим маслом форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до сухого сірника близько 40-50 хвилин (часу може знадобитися трохи більше).
Готовий кекс остуджуємо.
Готуємо глазур. Для цього збиваємо цукрову пудру, поступово додаючи лимонний сік.
fistashkovyi-keks-s-rikottoi-5
Остиглий кекс поливаємо глазур’ю і посипаємо крупно нарубаними фісташками.
fistashkovyi-keks-s-rikottoi-11
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.