
Цей красивий, але при цьому досить простий кекс виходить дуже смачним, ніжним і трохи вологим. Дуже вдала випічка до чаю.
Випереджаючи питання відразу скажу, що фісташки можна без докорів совісті замінити на мелений мигдаль або фундук. З волоськими горіхами теж можна ризикнути, але вони додадуть кексу пікантну гіркувату нотку. А рікотта в даному випадку легко і невимушено замінюється вершковим сиром або м’яким сиром.
Інгредієнти:
- 100 г очищених фісташок
- 150 г вершкового масла кімнатної температури
- 150 г рікотти
- 250 г цукру
- 3 яйця
- 1 ч.л. ванильної есенції або ванільного цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/3 ч.л. солі
- 150 г борошна
Для глазурі:
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 2-3 ч.л. лимонного соку
Фісташки розмелюємо в кавомолці практично до стану борошна.
Рікотту і м’яке вершкове масло збиваємо з цукром і ванільною есенцією в кремообразную масу.
По одному додаємо яйця. добре розмішуючи після кожного додавання. Додаємо борошно, сіль, розпушувач і розмелені горіхи. Замішуємо однорідне тісто.

Перекладаємо в змащену вершковим маслом форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до сухого сірника близько 40-50 хвилин (часу може знадобитися трохи більше).
Готовий кекс остуджуємо.
Готуємо глазур. Для цього збиваємо цукрову пудру, поступово додаючи лимонний сік.

Остиглий кекс поливаємо глазур’ю і посипаємо крупно нарубаними фісташками.

Приємного чаювання!
Leave a Reply