Цитрусові мадленки з ванільним соусом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Цитрусовые мадленки с ванильным соусом

Для тістечок мадлен потрібні спеціальні форми – у вигляді черепашки . Хоча їх роблять і просто круглими . Мадлен прославилися по всьому світу в першу чергу завдяки французьким кулінарам . Але і Марсель Пруст постарався , приділивши тістечкам багато уваги у своїй книзі « У пошуках втраченого часу : У бік Свана . » Для Пруста це були чарівні і чарівні спогади дитинства , а для мільйонів кулінарів – бажання навчитися пекти це диво. Та й купити форми для мадленок . Реклама – двигун торгівлі …

Мадленки подають з цитрусовими і лавандовим медом , із зеленим чаєм. Це не тістечко , як ми його уявляємо, швидше печиво.

А ще любов’ю Мімі з дитинства користувалися (солодкового ) пастилки . Це спогад про бабусю , про літо , про смак дитинства. У кожного є такий смак . У мене , наприклад , смак молодих сирих бобів в стручках . Не квасолі , російських бобів. Лакрічкі продавалися в маленьких коробочках і, дасть бог , ще довго будуть продаватися. Адже є ж щось , що ніколи не змінюється … Франція , наприклад.

Для того , щоб приготувати цитрусові мадленки з ванільним соусом , вам знадобиться:

  • 3 яйця
  • 150 г звичайної борошна
  • 125 г розтопленого масла або маргарину
  • 130 г цукру -піску
  • 20 г меду
  • ¼ ст. л . солі
  • 1 ст. л . пекарського порошку
  • 1 ст.л. цедри лимона
  • 2 ст.л. води , настояної на пелюстках
  • форми для мадленок ( у Мімі силіконові )

для ванільного соусу:

  • 180 г НЕ сепарованого молока
  • 60 мл вершків
  • 2 яєчних жовтки
  • половину стручка ванілі
  • ¼ ст.л. кореня солодки (більше або менше за смаком) , подрібненого
  • 40 г цукру піску

Як приготувати цитрусові мадленки з ванільним соусом :

1.Змішайте і збийте цукор , мед , сіль та яйця.
2.З’єднайте разом борошно і пекарський порошок і обережно вмішайте їх в яєчну суміш.
3.Додайте розтоплене масло , лимонну цедру і воду , настояну на пелюстках , м’яко розмішайте. Закрийте посуд і залиште на 2 години , а краще на всю ніч у холодильнику. Важливо , щоб перед випіканням тісто було холодним . Для мадленок необхідний температурний шок.
4 . Розігрійте духовку до 180 С.
5.Форми змастіть маслом. У кожну формочку покладіть по одній гарній ложці тіста. Печіть 10 хв . Хоча це залежить від розміру мадленок . Більші трохи довше .
6 . Готові печива зніміть обережно ножем з заокругленим кінчиком.
7.Збийте жовтки з цукром. Відставте .
8 . З’єднайте молоко , вершки , ванілін , солодку . (З солодки краще зробити настій на окропі. Саму солодку пропустити через м’ясорубку , блендер або натерти . ) Доведіть суміш до кипіння на повільному вогні.
9.Повільно умішайте яєчну суміш. Ще раз прогрійте суміш на вогні , постійно помішуючи. Остудіть . Подавайте соус з мадленками .

410_22_09_2013_3406

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!