Чорнично-ванільна пана кота

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ще місяць-півтора – і всі ринки будуть завалені свіжої чорницею нового врожаю. Але сьогоднішній десерт ви можете приготувати і не чекаючи липня – заморожену чорницю можна купити цілий рік. А ще можна замінити її іншою сезонною ягодою – зараз це, наприклад, полуниця.

Десерт смачний, ситний і ніжний – все як я люблю. Плюс деякі фішечки в оформленні желе, які надають цьому десерту родзинку.

Інгредієнти на 6 порцій:

Для чорничного желе:

  • 5 г желатину
  • 3 ст.л. води
  • 200 г чорниці (заморожену розморозити)
  • 50 г цукру
  • 200 мл жирних вершків (від 20 до 30% жирність)

Для ванільного желе:

  • 10 г желатину
  • 5 ст.л. води
  • 500 мл вершків (20%)
  • 100 г цукру
  • 1 стручок ванілі (або 1 ч.л. ванільного екстракту)

chernichnaya-panna-kotta-1

Приготування:

Желатин замочуємо в окремих ємностях з вказаною кількістю води.

chernichnaya-panna-kotta-3

Готуємо чорничне желе. Вершки змішуємо з цукром.

chernichnaya-panna-kotta-2

Доводимо до кипіння і заливаємо ними набряклий желатин. Перемішуємо до розчинення.

Чорницю перебиваємо блендером до стану пюре.

chernichnaya-panna-kotta-4

Невеликими порціями підмішуємо чорничне пюре до вершків (так ми уникаємо появи желатинових грудок від різниці температур сумішей).

chernichnaya-panna-kotta-5

Стаканчики або келихи для желе ставимо під нахилом (наприклад, у форму для кексу, підклавши з одного боку мокрий паперовий рушник).

chernichnaya-panna-kotta-6

Вливаємо заготовку для чорничного желе. Ставимо в холодильник до повного застигання, на 2-3 години.

Готуємо ванільне желе. Вершки вливаємо в кухлик, кладемо цукор. Стручок ванілі розрізаємо навпіл уздовж і вискребаємо насіння.

magicheski-pirog-2

Насіння і сам стручок кладемо до вершків. Ставимо на конфорку і доводимо до кипіння.

vanilnoe-morozhenoe-2

Залишаємо під кришкою на 15 хвилин. Потім проціджуємо в миску з набряклим желатином і розмішуємо до розчинення.

Виливаємо поверх застиглого чорничного желе (стаканчики ставимо на рівну поверхню).

Залишаємо в холодильнику до повного застигання.

Подаємо.

chernichnaya-panna-kotta

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.