Чорнично-ванільна пана кота

» » Чорнично-ванільна пана кота
Чорнично-ванільна пана кота

Ще місяць-півтора – і всі ринки будуть завалені свіжої чорницею нового врожаю. Але сьогоднішній десерт ви можете приготувати і не чекаючи липня – заморожену чорницю можна купити цілий рік. А ще можна замінити її іншою сезонною ягодою – зараз це, наприклад, полуниця.

Десерт смачний, ситний і ніжний – все як я люблю. Плюс деякі фішечки в оформленні желе, які надають цьому десерту родзинку.

Інгредієнти на 6 порцій:

Для чорничного желе:

  • 5 г желатину
  • 3 ст.л. води
  • 200 г чорниці (заморожену розморозити)
  • 50 г цукру
  • 200 мл жирних вершків (від 20 до 30% жирність)

Для ванільного желе:

  • 10 г желатину
  • 5 ст.л. води
  • 500 мл вершків (20%)
  • 100 г цукру
  • 1 стручок ванілі (або 1 ч.л. ванільного екстракту)

Чорнично ванільна пана кота

Приготування:

Желатин замочуємо в окремих ємностях з вказаною кількістю води.

Чорнично ванільна пана кота

Готуємо чорничне желе. Вершки змішуємо з цукром.

Чорнично ванільна пана кота

Доводимо до кипіння і заливаємо ними набряклий желатин. Перемішуємо до розчинення.

Чорницю перебиваємо блендером до стану пюре.

Чорнично ванільна пана кота

Невеликими порціями підмішуємо чорничне пюре до вершків (так ми уникаємо появи желатинових грудок від різниці температур сумішей).

Чорнично ванільна пана кота

Стаканчики або келихи для желе ставимо під нахилом (наприклад, у форму для кексу, підклавши з одного боку мокрий паперовий рушник).

Чорнично ванільна пана кота

Вливаємо заготовку для чорничного желе. Ставимо в холодильник до повного застигання, на 2-3 години.

Готуємо ванільне желе. Вершки вливаємо в кухлик, кладемо цукор. Стручок ванілі розрізаємо навпіл уздовж і вискребаємо насіння.

Чорнично ванільна пана кота

Насіння і сам стручок кладемо до вершків. Ставимо на конфорку і доводимо до кипіння.

Чорнично ванільна пана кота

Залишаємо під кришкою на 15 хвилин. Потім проціджуємо в миску з набряклим желатином і розмішуємо до розчинення.

Виливаємо поверх застиглого чорничного желе (стаканчики ставимо на рівну поверхню).

Залишаємо в холодильнику до повного застигання.

Подаємо.

Чорнично ванільна пана кота

Смачного!

Чорнично-ванільна пана кота обновлено: Січень 27, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика