Чорнично-мигдальний пиріг

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

І ще один чорничний пиріг, поки не пізно 🙂 Цього разу – з мигдалем. Пиріг вологий, ніжний, смачний. Кислинка чорниці в ньому відмінно відтіняє солодку миндальную начинку. Ммммм … Марш в ліс по чорницю! Ну або на ринок 🙂

У цьому рецепті я пропоную приготувати для основи мигдальне пісочне тісто. Але нітрохи не гірше буде тісто з рецепта малинового тарта з маскарпоне – тут вже вирішуйте самі. Ну і так – ягоди теж можна замінити на інші.

Інгредієнти на форму 23-26 см:

Для основи:

  • 50 г мигдалю
  • 150 г борошна
  • 40 г цукру
  • 1/4 ч.л. солі
  • 90 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • 1-2 ст.л. крижаної води

Для начинки:

  • 200 г цукру
  • 175 г мигдалю
  • 100 г розтопленого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 300 г чорниці

chernichnyi-pirog-s-franjipanom-1

Приготування:

Мигдаль мелем максимально дрібно.

chernichnyi-pirog-s-franjipanom-2

Готуємо тісто. Змішуємо 50 г мигдалю з борошном, цукром і сіллю. Кладемо в чашу блендера. Додаємо нарізане кубиками холодне масло.

tart-kaprese-2

Перемелює до стану жирної крихти.

pesochnyi-klubnichnyi-pirog-2

Додаємо жовток і воду, замішуємо тісто.

Формуємо з нього диск, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на півгодини-годину.

Виймаємо тісто, розгортаємо між двома листами пергаменту і вкладаємо в форму.

malinovy-tart-s-maskarpone-3

На тісто кладемо фольгу і насипаємо вантаж (суху квасолю або рис).

klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-8

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Потім прибираємо вантаж і печемо ще близько 5 хвилин. Знову виймаємо.

Готуємо миндальную начинку. Для цього кладемо всі інгредієнти для неї, крім чорниці, в миску і змішуємо віночком до однорідного стану.

chernichnyi-pirog-s-franjipanom-3

Вливаємо начинку в основу.

chernichnyi-pirog-s-franjipanom-4

Зверху кладемо ягоди.

chernichnyi-pirog-s-franjipanom-5

Відправляємо в духовку на 30-35 хвилин – начинка повинна схопитися.

Остуджуємо пиріг, нарізаємо і подаємо.

chernichnyi-pirog-s-franjipanom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.