
Як здорово, що на сьогоднішній день є можливість приготувати чізкейк без випічки! У будь-який момент можна вийти в продуктовий магазин і придбати необхідні інгредієнти. За часом у вас піде приблизно 5 годин і то, в основному воно буде витрачено на застигання в холодильнику. Тобто ви тут за фактом будете вже не потрібні. За цей час можна буде приготувати вечерю і після того, всіх покликати до десертного столу, щоб пригостити ніжним і таким смачним тортиком разом з чаєм.
- Печиво «пряжене молоко» або пісочне 300 грам
- Масло вершкове 100 грам
- Какао порошок – 2 столові ложки
- Сир Маскарпоне 500 грам
- Вершки жирністю 33-35% 200 мілілітрів
- Цукор 150 грам
- Желатин швидкорозчинний 20 грам
- Вода кип’ячена холодна 100 мілілітрів
Висипаємо желатин в глибоку піалу і заливаємо холодною кип’яченою водою. За допомогою столової ложки все ретельно перемішуємо і залишаємо на 1 годину настоюватися. За цей час маса повинна набрякнути. Так і повинно бути.
Печиво викладаємо на обробну дошку і, скориставшись ножем, розрізаємо на кілька частин. Увага: можна також подрібнити компонент чистими руками.
Далі переміщаємо печиво в чашу блендера і рубаємо на великій швидкості до тих пір, поки з нього не вийде крихта. Подрібнений компонент пересипаємо в маленьку миску.
Вершкове масло викладаємо на обробну дошку і ножем подрібнюємо шматочками. Відразу ж після цього переміщаємо компонент в турку і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи столовою ложкою, доводимо масло до рідкого стану. Далі вимикаємо конфорку, а ємність відставляємо в сторону, щоб вершкова маса злегка охолола.

У середню миску висипаємо подрібнене печиво і какао-порошок. Чистими руками або столовою ложкою ретельно все перемішуємо до утворення однорідної маси, щоб не було грудок. Потім виливаємо сюди розтоплене вершкове масло. Не зволікаючи, ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідності. У нас повинна вийти в’язка, злегка сипуча маса, якій можна надати форму.

Застеляємо форму для запікання пергаментом. Тепер висипаємо сюди сипучий корж і ретельно утрамбовуємо його чистими руками по всьому дну ємності. Увага: стежимо за тим, щоб його товщина була рівномірною з усіх боків. Ставимо ємність в холодильник і залишаємо корж приблизно на 30-40 хвилин. А тим часом приготуємо начинку.

Коли желатин розбухне, акуратно перекладаємо його в маленьку каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Час від часу помішуючи його дерев’яною лопаткою, доводимо масу до кипіння. Важливо: як тільки ви побачите, що желатин повністю розтанув і починає диміти, відразу ж вимикайте конфорку. Адже він ні в якому разі не повинен кипіти! Відставляємо каструлю в сторону і залишаємо масу знову в спокої. Желатин повинен охолонути.

У чисту середню миску виливаємо вершки і висипаємо цукор. Скориставшись міксером, збиваємо інгредієнти на середній швидкості до появи пишної маси.

Тепер додаємо сюди сир Маскарпоне і ретельно перемішуємо столовою ложкою до однорідності. Наприкінці виливаємо в миску остиглий желатин і знову все ретельно збиваємо міксером, але вже на маленькій швидкості. У нас повинна вийти повітряна ніжна начинка, яка буде тримати форму.

Дістаємо форму з коржем з холодильника і викладаємо поверх нього начинку. Скориставшись столовою ложкою, обов’язково розрівнюємо поверхню чізкейку. Наприкінці ставимо десерт назад в холодильник і даємо захолонути протягом 3-4 годин. Все готово!

Коли чізкейк настоїться, дістаємо його з холодильника і акуратно перекладаємо на спеціальну плоску тарілку. За допомогою ножа нарізаємо тортик порційними шматочками і подаємо до десертного столу разом з чаєм, кавою та іншими напоями на ваш смак. Чізкейк виходить дуже смачним, ніжним і красивим. Так що, налітайте!
– Для приготування начинки замість сиру Маскарпоне можна використовувати Філадельфію або Альметте. У такому варіанті ви відчуєте більш виразний аромат цього компонента;
– Для приготування основи можна взяти будь яке печиво. Головне, щоб воно добре кришилося і вбирало в себе розтоплене вершкове масло;
– Чізкейк в сто раз вийде смачніше, якщо використовувати домашні вершки. Якщо у вас є така можливість, обов’язково спробуйте. Тоді начинка виходить більш насиченою і ситною.
Приємного вам чаювання!
Leave a Reply