Чізкейк в склянці з полуницею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Поки на ринках ще є полуниця (а в нашій країні вона все ще є – вчора сама бачила), даю ще один рецепт десерту з цією ягодою. Потім підемо по малині і чорниці.

Цей десерт – варіація на тему чизкейка без випічки. Чізкейкова основа стабілізується желатином і застигає. В якості основи я тут використовувала звичайний бісквіт, але ви при бажанні можете зробити основу як у класичного чізкейку – з печива з вершковим маслом.

Інгредієнти для чізкейку в склянці з полуницею:

  • 1/2 бісквіта за цим рецептом (ріжемо на 2 коржі, беремо один і вирізаємо з нього кружечки трохи менше діаметра стакана, в який будемо укладати десерт)
  • 400 г вершкового сиру
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 50 мл молока
  • 6 г желатину

Для полуничного соусу:

  • 400 г полуниці
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю

Розраховано на 4 порції

chizkeik-v-stakane-s-klubnikoi-1

Приготування чизкейка в склянці з полуницею:

Желатин розмочуємо в молоці.

Вершковий сир збиваємо з цукровою пудрою і ванільною есенцією.

chizkeik-v-stakane-s-klubnikoi-2

Желатин розтоплюємо на середньому вогні, даємо пару хвилин охолонути. Додаємо 2 ст.л. сирної маси і розмішуємо. Переливаємо в решту сирної маси і перемішуємо.

chizkeik-v-stakane-s-klubnikoi-3

На дно склянок кладемо бісквіт. Зверху виливаємо сирну масу.

chizkeik-v-stakane-s-klubnikoi-4

Ставимо в холодильник для застигання.

Готуємо полуничний соус. Полуницю перемелює в пюре з цукром і крохмалем.

shokoladno-vanilnyi-pudding-s-klubnikoi-3

Переливаємо в сотейник, ставимо на плиту і доводимо до кипіння при постійному помішуванні. Знімаємо з вогню.

Наливаємо поверх застиглого сирного желе і знову відправляємо в холодильник на пару годин.

Подаємо, доповнивши свіжою полуницею.

chizkeik-v-stakane-s-klubnikoi

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.