
Поки на ринках ще є полуниця (а в нашій країні вона все ще є – вчора сама бачила), даю ще один рецепт десерту з цією ягодою. Потім підемо по малині і чорниці.
Цей десерт – варіація на тему чизкейка без випічки. Чізкейкова основа стабілізується желатином і застигає. В якості основи я тут використовувала звичайний бісквіт, але ви при бажанні можете зробити основу як у класичного чізкейку – з печива з вершковим маслом.
Інгредієнти для чізкейку в склянці з полуницею:
- 1/2 бісквіта за цим рецептом (ріжемо на 2 коржі, беремо один і вирізаємо з нього кружечки трохи менше діаметра стакана, в який будемо укладати десерт)
- 400 г вершкового сиру
- 100 г цукрової пудри
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 50 мл молока
- 6 г желатину
Для полуничного соусу:
- 400 г полуниці
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
Розраховано на 4 порції
Приготування чизкейка в склянці з полуницею:
Желатин розмочуємо в молоці.
Вершковий сир збиваємо з цукровою пудрою і ванільною есенцією.
Желатин розтоплюємо на середньому вогні, даємо пару хвилин охолонути. Додаємо 2 ст.л. сирної маси і розмішуємо. Переливаємо в решту сирної маси і перемішуємо.
На дно склянок кладемо бісквіт. Зверху виливаємо сирну масу.
Ставимо в холодильник для застигання.
Готуємо полуничний соус. Полуницю перемелює в пюре з цукром і крохмалем.
Переливаємо в сотейник, ставимо на плиту і доводимо до кипіння при постійному помішуванні. Знімаємо з вогню.
Наливаємо поверх застиглого сирного желе і знову відправляємо в холодильник на пару годин.
Подаємо, доповнивши свіжою полуницею.
Смачного!
Leave a Reply