Чізкейк з маковим прошарком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

При всій неземній любові мого чоловіка і моїх друзів до чізкейку і їх же симпатії до маку я не могла не приготувати цей чізкейк. Тим більше, що один наш виробник викотив перед новим роком новинку – непоганий вершковий сир за адекватні гроші і в нормальній тарі – відразу по півкіло. Поєднання просто відмінне – мак вписався в чізкейк, як рідний.

Я ледащо – використовувала готову польську макову масу для начинок – у нас вона зараз багато де продається. Якщо у вас немає можливості її купити, ви можете приготувати масу самі – технологія є в рецепті Тюрінгського рулету.
Інгредієнти:
Для основи:

  • 120 г цукрового печива типу Ювілейного або Слодич
  • 60 г вершкового масла

Для начинки:

  • 500 г вершкового сиру
  • 150 г цукру
  • 150 г сметани (20-30% жирності)
  • 1 ст.л. ванильної есенції
  • 3 яйця
  • 350 г макової маси – покупної або приготованої за цим рецептом

chizkeik-s-makom-1
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Печиво розмелюємо в крихту за допомогою блендера.

chizkeik-s-makom-2
Додаємо розтоплене масло і перемішуємо. Перекладаємо в роз’ємну форму і утрамбовуємо по дну (бортики робити не потрібно).
chizkeik-s-makom-3


Відправляємо форму в розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо і Остуджуємо.
Сир збиваємо вінчиком з цукром до однорідної гладкої маси. Поступово додаємо сметану, яйця і ваніль. Намагаємося не перезбити масу – якщо суміш буде перенасичена бульбашками повітря, при випічці чізкейк може роздутися і тріснути.

chizkeik-s-makom-4
На основу кладемо макову масу і розрівнюємо.
chizkeik-s-makom-5
Поверх неї виливаємо начинку.
chizkeik-s-makom-6
Ставимо форму в розігріту до 160 градусів духовку, на дні якої вже стоїть форма з окропом. Випікаємо чізкейк близько години.
Дуже важливо не перетримати чізкейк в духовці, інакше при охолодженні він може тріснути. Визначити готовність торта досить легко – постукайте ложкою по борту форми: у готового чізкейку повинна тремтіти тільки середина (5-6 см в центрі).
Готовий чізкейк залишаємо на 40 хвилин в духовці, потім виймаємо і даємо охолонути при кімнатній температурі. Після цього ставимо в холодильник на 4 години, а краще на ніч.
Перед подачею проводимо ножем уздовж стінок форми, знімаємо бортик і перекладаємо чізкейк на блюдо.

chizkeik-s-makom-11
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.