
Десерт на день Святого Валентина повинен бути оригінальним. Для приготування цієї страви використовуйте невеликі роз’ємні форми у вигляді серця , або формуйте його самі – страву не потрібно випікати , так що все має вийти на «відмінно».
Щоб приготувати чізкейк з шоколадом і рікоттою нам знадобиться:
- печиво – 200 г
- вершки – 1 стакан
- Рікотта – 500 г
- молоко – 150 мл
- сметана – 1 стакан
- цукор – 1 склянка
- яйця – 2 шт.
- вершкове масло – 100 г
- гіркий шоколад – 1 плитка
- борошно – 2 ст.л.
- желатин – 25 г
- ягоди для прикраси
Спосіб приготування чизкейка з рікоттою і шоколадом :
1 . Змішати в блендері печиво , вершкове масло і пару столових ложок молока. Викласти все у форму , попередньо встеливши її плівкою.
2 . Яйця розтерти з борошном і цукром , желатин згідно інструкції замочити в холодній воді.
3 . В яєчну масу влити вершки , молоко. Поставити все на вогонь , прогріти , акуратно помішуючи , як тільки закипить – зняти з вогню.
4 . Додати желатин , розмішати , остудити. Додати рикотту , сметану , ретельно збити.
5 . Викласти масу на печиво , відправити у холод на 5 годин.
6 . Розтопити на водяній бані шоколад , полити ним отриманий чізкейк . Охолодити ще протягом години . Прикрасити ягодами.
Приємного чаювання!
Leave a Reply