Швидке полуничне печиво

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Быстрое клубничное печенье

Затишними теплими вечорами , коли повітря наповнюється ароматом нічних фіалок й поспіває в саду соковитих плодів , так приємно зібрати всю родину за затишним чаюванням з чимось смачненьким … І не варто купувати частування в магазинах і супермаркетах , адже все найсмачніше , ароматне і , головне , корисне можна приготувати власноруч !

Зібравши з грядок стиглі полуничні ягоди , ви можете приготувати освіжаючий компот , рубінове варення , найніжніші десерти і чудову випічку.

Сьогодні я пропоную вашій увазі чудовий рецепт швидкого полуничного печива. Впевнена , що перед такими ласощами не зможуть встояти навіть ті , хто дотримується дієти!
Щоб приготувати швидке полуничне печиво , вам знадобиться:

  • борошно пшеничне – 190 г
  • борошно цільнозернове – 200 г
  • полуниця – 3 ст.
  • вершки – 240 мл
  • цукор – 135 г
  • масло вершкове – 115 г
  • розпушувач – 3 ч. л.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Як приготувати швидке полуничне печиво :

1 . Духовку розігріти до температури 190 градусів.
2 . Полуницю вимити , обсушити , очистити від « хвостиків » і дрібно нарізати (повинно вийти близько 2,5 склянок нарізаних ягід) .
3 . Викласти нарізану полуницю в невелику мисочку , додати лимонний сік , перемішати , на час відставити убік.
4 . У великій мисці змішати борошно , цукор , розпушувач і сіль.
5 . Охолоджене вершкове масло нарізати маленькими шматочками і додати в борошняну суміш. Гарненько перетерти суміш з маслом до отримання великої крихти .
6 . Акуратно змішати отриману масу з вершками (необхідно використовувати продукт з високою жирністю ) . Перемішати до отримання однорідної маси.
7 . Додати в тісто нарізану полуницю з лимонним соком , знову перемішати.
8 . Деко (або форму для випічки з невисокими бортиками ) вистелити пекарським папером.
9 . За допомогою столової ложки порційно викласти тісто на підготовлений лист .
10 . Помістити деко в попередньо розігріту духову шафу і випікати печиво протягом 20-22 хвилин до золотистого кольору.
11 . Готове печиво викласти на грати або сухий кухонний рушник , остудити і подати на стіл.

Для того , щоб зробити швидке печиво з полуницею більш ароматним , можна додати в тісто ванільний цукор , мигдалеву есенцію , цедру лимона або апельсина. Надати страві більш насичений смак допоможуть подрібнені горішки , кондитерський мак , очищені насіння соняшнику.

Перед подачею на стіл печиво з полуницею можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю ( на ваш смак – шоколадною , полуничною , вершково- ванільною ) .

Остигле печиво з полуницею можна помістити в пластиковий контейнер що герметично закривається і зберігати при кімнатній температурі протягом доби . У холодильнику подібне частування може зберігатися набагато довше – близько тижня.

Швидке печиво з полуницею можна подавати з чаєм, кавою , соком або холодним молоком.

410_22_05_2013_2136

Пригощайтеся на здоров’я!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.