
Швидкий десерт в техніці Тірамісу варто приготувати хоча б через одну назву: у перекладі з італійської тірамісу означає « вознеси мене ». Гурмани стверджують , що багатошаровий десерт тірамісу цілком відповідає своїй назві , і його вишуканий смак виправдовує витрачені зусилля. Однак можна приготувати і швидкий десерт в техніці Тірамісу , який буде не менш смачним .
Щоб приготувати швидкий десерт в техніці Тірамісу , знадобляться такі інгредієнти:
- маскарпоне (італійський вершковий сир ) – 250 г
- знежирений сир ( 0,2 % жирності) – 250 г
- бісквітне печиво « савоярді » ( 12 шт.) Або готовий бісквіт (половина)
- кава еспресо – 50 мл
- кавовий лікер – 50 мл
- цукор – 2 ст. ложки
- мед – 2 ст. ложки
- свіжі або морожені ягоди – 250 г
- цукрова пудра – за смаком.
Швидкий десерт в техніці Тірамісу готується так:
1 . Змішайте маскарпоне з сиром і цукром до повного розчинення цукру.
2 . Наламати бісквіти і розкладіть їх на дні кожної порційнної форми.
3 . Змішайте каву еспресо з лікером і просочіть бісквіти цією сумішшю.
4 . Викладіть на бісквіти сирну масу.
5 . Прикрасьте верх ягодами.
6 . Безпосередньо перед подачею на стіл полийте ягоди крапельками меду і посипте цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Leave a Reply