Швидкий десерт Шоколадний террин

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Быстрый десерт Шоколадный террин

Терин найчастіше готують з птиці , м’яса або овочів , а ми пропонуємо вам швидкий десерт Шоколадний террин . Власно кажучи , террин – це прямокутна вогнетривка форма з кришкою , по якій стали іменувати і приготовані в ній страви.
І ще одне невелике пояснення : маршмеллоу – це такі міні- зефіри , хоча вони і готуються за іншим рецептом . Вони є у продажу різних розмірів і кольорів.

Щоб приготувати швидкий десерт Шоколадний террин , знадобляться такі інгредієнти:

  • вершкове масло – 125 г
  • 52 %-ний чорний шоколад – 300 г
  • кукурудзяний сироп (можна замінити на кленовий сироп або мед) – 3 ст.л.
  • бісквітне печиво ( петі -бер ) – 200 г
  • міні- маршмеллоу – 100 г (якщо немає міні , можна розрізати на 4 частини большое)
  • коньяк – 2 ст.л. ( за бажанням )

для глазурі:

  • вершки – 50 г
  • чорний шоколад – 100 г.

Швидкий десерт Шоколадний террин готується так:
1 . Візьміть террин – форму розміром 10х20х7 см і застеліть її харчовою плівкою так , щоб кінці звисали.
2 . На паровій бані розтопіть шоколад і вершкове масло , додайте сироп і коньяк і гарненько перемішайте , щоб вийшла однорідна гладка маса .
3 . Поламайте печиво на невеликі шматочки і змішайте з маршмеллоу , з’єднайте з шоколадною масою і ще раз добре перемішайте.
4 . Викладіть отриману масу у форму і розрівняйте , злегка ( але не дуже сильно) утрамбовуючи , після чого помістіть террин в холодильник на 1,5-2 години для застигання.
5 . Коли террин застигне , вийміть його з форми і покладіть на плоске блюдо.
6 . Нагрійте вершки , розтопіть в них шоколад і остудіть.
7 . Покрийте десерт тонким шаром шоколаду: його зручніше наносити лопаткою , як би « подштукатурюючи » нерівності поверхні , і дайте застигнути.
8 . Коли перший шар шоколаду застигне , нанесіть другий шар і також дайте застигнути.

Швидкий десерт Шоколадний террин готовий. Він буде ще смачніше , якщо подавати його з пломбіром .

41_12_02_2012_901

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.