Шоколадна ковбаса з ромом і фісташками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Страшно сказати, але в моєму дитинстві шоколадна ковбаса була присутня тільки у вигляді частування від однієї з подруг – у неї мама робила цей десерт регулярно. Але я знаю, що вона була частими ласощами у багатьох. Зрозуміло, сьогоднішній мій рецепт дуже далекий від тих давніх радянських експериментів наших мам – він більш шляхетний за рахунок натурального шоколаду, темного рому і фісташок, які я додала замість звичних волоських горіхів. Вийшло дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 125 г цукрового печива типу “До чаю” або “Топлене молоко”
  • 125 г затяжного печива типу “Крокет” або “Марія”
  • 125 г фісташок або інших горіхів на ваш смак (мигдаль не раджу, він занадто твердий)
  • 125 мл жирних вершків (30% і більше)
  • 150 г гіркого шоколаду (від 50% какао)
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. какао
  • 1 ст.л. темного рому
  • цукрова пудра для обсипання

shokoladnaya-kolbasa-1
Печиво крупно ламаємо і змішуємо з горіхами.
shokoladnaya-kolbasa-2
Вершки з цукром і маслом доводимо до кипіння.
Шоколад рубаємо.
shokoladnaya-kolbasa-3


Кладемо шоколад в олійно-вершкову суміш і розмішуємо до розчинення. Додаємо какао і ром.
З’єднуємо печиво і шоколадну масу.
shokoladnaya-kolbasa-4
Даємо трохи охолонути. Потім викладаємо на пергамент і формуємо у вигляді поліна.
shokoladnaya-kolbasa-5
Загортаємо в пергамент і остаточно формуємо у вигляді ковбаси.
shokoladnaya-kolbasa-6
Відправляємо в холодильник до повного застигання.
Застиглу ковбасу посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо на скибочки і подаємо.
Ковбасу що залишилася зберігаємо в холодильнику.
shokoladnaya-kolbasa
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.