Шоколадне желе – найкращі рецепти

» » Шоколадне желе – найкращі рецепти
Шоколадне желе – найкращі рецепти

Дуже ніжне і повітряне ласощі – шоколадне желе , буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане , як морозиво , желе чудово освіжає у літню спеку , причому без усякого ризику захворіти на ангіну .
Молочно- шоколадне желе
Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;
  • желатин – 40 г;
  • шоколад (какао не менше 50 %) – 1,5 плитки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • ванілін – 1 щіпка .

Приготування
Желатин заливаємо половиною склянки молока кімнатної температури , перемішуємо. А молоко, що залишилося переливаємо в каструлю і відправляємо на вогонь. Коли воно нагріється , додаємо накришений кубиками шоколад і цукор. Варимо суміш на повільному вогні , поки шоколад повністю не розчиниться.
Набряклий желатин також прогріваємо на плиті , помішуючи , щоб не залишалося грудочок. Головне, не кип’ятити! Вливаємо його до основної маси , розмішуємо і розливаємо по креманкам . Чекаємо , поки охолоне до кімнатної температури , а потім ховаємо в холодильник до повного застигання.
Рецепт сметанно – шоколадного желе з какао
Шоколадне желе   найкращі рецепти
Інгредієнти:

  • сметана – 500 г;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • цукор – 1 ст. ;
  • вода – 1 ст. ;
  • ваніль – 1 щіпка .

Приготування
Желатин з цукром розчиняємо в кип’яченій воді і прогріваємо , але не кип’ятимо , на повільному вогні. Додаємо ванілін і розливаємо по 2 – м гуртках. В одну з них всипаємо какао і гарненько розмішуємо , щоб не залишилося грудочок. Сметану також ділимо навпіл , в одну частину вливаємо желатин з какао , в іншу – без . Перемішуємо і розливаємо по формах. Спочатку білий Сметанова шар ховаємо на 20 хвилин у морозилку , а після виливаємо зверху шоколадну суміш і знову ставимо на холод до повного застигання. Все, желе з какао готово!
І , наостанок , одна маленька хитрість. Перед подачею на стіл форму з нашим листковим желе опускаємо на кілька секунд у гарячу воду , потім перевертаємо на тарілку – десерт легко відійде від стінок !
Як зробити сирно- шоколадне желе ?
Шоколадне желе   найкращі рецептиІнгредієнти:

  • сир – 600 г;
  • вершки ( жирність не менше 30 %) – 200 г;
  • цукор – 6 ст. ложок;
  • желатин – 25 г;
  • шоколад чорний гіркий – 1 плитка ;
  • шоколад білий – 1 плитка ;
  • вода – 150 мл .

Приготування
Підготуємо желатин згідно інструкції на упаковці . Половину сиру ( для цього десерту підійде тільки домашній , жирний і пастоподібний ) змішуємо з половиною цукру , вершків і шоколадне желе з какаоразбухшего желатину. Додаємо розтоплений темний шоколад і збиваємо міксером до однорідності. Отриману масу перекладаємо у форму , застелену харчовою плівкою (якщо використовуєте силіконову форму , то плівка не потрібна! ) . Точно також готуємо світлу масу з суміші залишився сиру , інших інгредієнтів і розтопленого білого шоколаду.
Викладаємо її у форму поверх шоколадного шару і ховаємо ласощі в холодильник мінімум на 3 години , а краще на ніч. Потім форму накриваємо стравою , перевертаємо і акуратно витягаємо наше желе. Прибираємо плівку і посипаємо шоколадною стружкою.

Шоколадне желе   найкращі рецепти
Смачного!

Шоколадне желе – найкращі рецепти обновлено: Січень 29, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика

Warning: Unknown: open(/home/texpobut/.system/tmp/sess_aal37b7hrdvf152e5rp9anv722, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/texpobut/.system/tmp) in Unknown on line 0