
Дуже ніжне і повітряне ласощі – шоколадне желе , буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане , як морозиво , желе чудово освіжає у літню спеку , причому без усякого ризику захворіти на ангіну .
Молочно- шоколадне желе
Інгредієнти:
- молоко – 1 л;
- желатин – 40 г;
- шоколад (какао не менше 50 %) – 1,5 плитки;
- цукор – 3 ст. ложки;
- ванілін – 1 щіпка .
Приготування
Желатин заливаємо половиною склянки молока кімнатної температури , перемішуємо. А молоко, що залишилося переливаємо в каструлю і відправляємо на вогонь. Коли воно нагріється , додаємо накришений кубиками шоколад і цукор. Варимо суміш на повільному вогні , поки шоколад повністю не розчиниться.
Набряклий желатин також прогріваємо на плиті , помішуючи , щоб не залишалося грудочок. Головне, не кип’ятити! Вливаємо його до основної маси , розмішуємо і розливаємо по креманкам . Чекаємо , поки охолоне до кімнатної температури , а потім ховаємо в холодильник до повного застигання.
Рецепт сметанно – шоколадного желе з какао
Інгредієнти:
- сметана – 500 г;
- какао – 2 ст. ложки;
- цукор – 1 ст. ;
- вода – 1 ст. ;
- ваніль – 1 щіпка .
Приготування
Желатин з цукром розчиняємо в кип’яченій воді і прогріваємо , але не кип’ятимо , на повільному вогні. Додаємо ванілін і розливаємо по 2 – м гуртках. В одну з них всипаємо какао і гарненько розмішуємо , щоб не залишилося грудочок. Сметану також ділимо навпіл , в одну частину вливаємо желатин з какао , в іншу – без . Перемішуємо і розливаємо по формах. Спочатку білий Сметанова шар ховаємо на 20 хвилин у морозилку , а після виливаємо зверху шоколадну суміш і знову ставимо на холод до повного застигання. Все, желе з какао готово!
І , наостанок , одна маленька хитрість. Перед подачею на стіл форму з нашим листковим желе опускаємо на кілька секунд у гарячу воду , потім перевертаємо на тарілку – десерт легко відійде від стінок !
Як зробити сирно- шоколадне желе ?
Інгредієнти:
- сир – 600 г;
- вершки ( жирність не менше 30 %) – 200 г;
- цукор – 6 ст. ложок;
- желатин – 25 г;
- шоколад чорний гіркий – 1 плитка ;
- шоколад білий – 1 плитка ;
- вода – 150 мл .
Приготування
Підготуємо желатин згідно інструкції на упаковці . Половину сиру ( для цього десерту підійде тільки домашній , жирний і пастоподібний ) змішуємо з половиною цукру , вершків і шоколадне желе з какаоразбухшего желатину. Додаємо розтоплений темний шоколад і збиваємо міксером до однорідності. Отриману масу перекладаємо у форму , застелену харчовою плівкою (якщо використовуєте силіконову форму , то плівка не потрібна! ) . Точно також готуємо світлу масу з суміші залишився сиру , інших інгредієнтів і розтопленого білого шоколаду.
Викладаємо її у форму поверх шоколадного шару і ховаємо ласощі в холодильник мінімум на 3 години , а краще на ніч. Потім форму накриваємо стравою , перевертаємо і акуратно витягаємо наше желе. Прибираємо плівку і посипаємо шоколадною стружкою.
Смачного!
Leave a Reply