Шоколадне морозиво

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Віддаю ще один боржок – шоколадне морозиво. Літо, нас, звичайно, спекою поки не балує, але будемо вважати, що цей десерт все одно в касу. Я от, наприклад, з тих людей, які їдять морозиво на вулиці в -15 за Цельсієм.
Отже, морозиво. Воно шоколадне-шоколадне. І смачне-смачне. Я готувала його на темному шоколаді, тому смак вийшов дуже насиченим. Якщо взяти молочний шоколад, буде, звичайно, ніжніше, але ще й солодше на додачу.
І так – воно неймовірно смачно зі свіжою малиною – дуже рекомендую таке поєднання.

Інгредієнти приблизно на 800 мл морозива:

  • 200 г темного шоколаду (можна використовувати молочний – див анотацію до рецепту)
  • 350 молока (2,5-3,5%)
  • 250 мл жирних вершків (від 30%)
  • 100 г цукру
  • 4 жовтки від великих яєць (С-1 або С-0)

shokoladnoe-morozhenoe-1
Шоколад рубаємо або тремо на крупій тертці.
shokoladnoe-morozhenoe-2
Змішуємо молоко і вершки, доводимо до кипіння. Додаємо в них шоколад і змішуємо віночком до повного розчинення.
shokoladnoe-morozhenoe-3


Жовтки збиваємо з цукром до отримання пишної світлої маси.
shokoladnoe-morozhenoe-4
Тонкою цівкою, постійно помішуючи віночком, вливаємо в жовтки молочно-шоколадну суміш.
shokoladnoe-morozhenoe-5
Повертаємо масу в каструлю, ставимо на невеликий вогонь і варимо, постійно помішуючи, до обволікаючої консистенції. Ось ця доріжка, що на ложці на фото, повинна затягуватися дуже повільно.
shokoladnoe-morozhenoe-6
Суміш не повинна закипіти, інакше жовток згорнеться і піде пластівцями.
Знімаємо каструлю з вогню, переливаємо крем в миску, накриваємо поверхню крему плівкою або пакетом, щоб при охолодженні не утворилася скоринка, і ставимо охолоджуватися.
Охолоджену масу вливаємо в мороженицю і готуємо за інструкцією до апарату. У мене це займає близько 25-30 хвилин. Маса повинна прийняти ось таку консистенцію:

shokoladnoe-morozhenoe-7
Далі перекладаємо морозиво в контейнер і відправляємо в морозилку на годину-дві для повного заморожування.
Подаємо зі свіжими ягодами та / або збитими вершками. З малиною – фантастично смачно.

shokoladnoe-morozhenoe
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.