Шоколадне “Пташине молоко”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

У коментарях до рецепту класичного “Пташиного молока” пару раз спливало питання на тему шоколадної версії цього торта. У мережевих джерелах я нічого осудного на цю тему не знайшла, тому вирішила провести експеримент сама. І приготувала цей торт з додаванням розтопленого шоколаду. Торт вийшов смачним, але в порівнянні зі звичайним “Пташиним молоком” суфле в ньому трохи більше щільне.

Інгредієнти на форму 20-21 см:

Для бісквіта:

  • 2 яйця
  • 90 г цукру
  • 75 г борошна

Для суфле:

  • 8 г агар-агару
  • 140 мл води
  • 300 г цукру
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г згущеного молока
  • 70 г темного шоколаду
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 2 яєчних білка
  • 100 г шоколаду для верху + трохи молочного або темного шоколаду для прикраси

shokoladnoe-ptichie-moloko-1

Приготування:

Агар-агар замочуємо у воді і відставляємо в сторону.

Готуємо бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з половиною цукру до м’яких піків.

shokoladnoe-ptichie-moloko-2

Окремо збиваємо жовтки з другою половиною цукру до отримання пишної світлої маси.

shokoladnoe-ptichie-moloko-3

Дбайливо з’єднуємо жовтки і білки. Додаємо просіяне борошно і замішуємо легке повітряне тісто.

shokoladnoe-ptichie-moloko-4

Перекладаємо в форму і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо до сухого сірника, близько 20 хвилин. Виймаємо з форми, охолоджуємо і розрізаємо на 2 коржі. Акуратно обрізаємо краї – діаметр коржів вийде трохи менше діаметра форми.

Готуємо суфле. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо зі згущеним молоком до кремообразної однорідної консистенції.

shokoladnoe-ptichie-moloko-5

Додаємо розтоплений шоколад і какао і знову збиваємо до однорідності.

shokoladnoe-ptichie-moloko-6

Ковшик з агар-агаром ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння і розчинення агару і варимо ще 1 хвилину.

Додаємо весь цукор і варимо, помішуючи, до 110 градусів.

ptichye-moloko-5

Знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути (до 80-90 градусів).

Білки збиваємо до отримання піни і, не припиняючи збивати, починаємо тонкою цівкою вливати агаровий сироп. В результаті у вас повинна вийти маса, схожа на щільну меренгу.

shokoladnoe-ptichie-moloko-8

Додаємо шоколадний масляний крем. І на повільній швидкості вмішуємо міксером до однорідності.

На дно рознімної форми кладемо кружок пергаменту. На нього кладемо один тонкий корж і виливаємо поверх нього суфле.

shokoladnoe-ptichie-moloko-9

Накриваємо другим коржем і притискаємо його в масу.

shokoladnoe-ptichie-moloko-10

Ставимо в холодильник до застигання суфле. Це займе близько 1 години.

Білий шоколад розтоплюємо на водяній бані. Виливаємо його на застиглий торт. Поверх наносимо сітку з розтопленого молочного шоколаду. Ставимо в холодильник на 10-15 хвилин до застигання шоколаду. Виймаємо, проводимо тонким ножем вздовж борту форми, потім знімаємо борт і перекладаємо торт на тарілку.

Подаємо.

Солодкість торта ідеально відтіняє полуниця, яка зараз якраз входить в сезон.

shokoladnoe-ptichie-moloko

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!