Шоколадне фондю

» » Шоколадне фондю
Шоколадне фондю

Шоколадне фондю – це зовсім не те класичне швейцарське фондю, які ми звикли уявляти, в ньому зовсім немає сиру. До того ж дане блюдо є скоріше десертом, ніж закускою. У кожному разі, приготувати такі ласощі дуже легко, а порадувати ними можна навіть досить велику компанію, яка зібралася за одним столом.

  • Шоколад (будь-який) 250-300 грам
  • Масло вершкове 60-90 грам
  • Банан 2 штуки
  • Яблуко 2 штуки
  • Полуниця свіжа 250 грам

Шоколадне фондю
Якщо у вас є спеціальний електронний прилад для приготування фондю, то все просто: включите прилад, складіть у його чашу розламаний на часточки шоколад (найпростіше його поламати прямо руками) і вершкове масло. Готуйте все постійно помішуючи до тих пір, поки шоколад і масло не розтануть і не стануть однорідною масою. Після цього перемкніть прилад на мінімум, тобто на підігрів і приступайте до приготування фруктів.
Якщо ж у вас немає електричного приладу для приготування фондю, то не турбуйтеся, шоколадне фондю можна приготувати і за допомогою звичайної парової бані. Для цього наберіть в каструлю води і встановіть зверху неї металеву миску. Дочекайтеся поки вода закипить і складіть в миску всі інгредієнти, тобто шоколад і вершкове масло. Готуйте все помішуючи до повного розчинення, а потім перелийте розтоплений шоколад в чашу з підігрівом. Правда, у випадку готування на паровій бані можна додати більшу кількість вершкового масла або вершків, щоб зробити готовий шоколад більш рідким і менш тягучим.
Шоколадне фондю
Тепер, коли шоколад готовий, можна швиденько підготувати фрукти. Банани очистіть від шкірки і наріжте тонкими скибочками або напівколами. Полуницю складіть в друшляк, попередньо перебравши і відірвавши хвостики. Промийте ягоди теплою водою і струсіть, щоб видалити зайву рідину. Після чого наріжте їх на половинки або четвертинки, якщо розмір ягід дозволяє. Яблука так само промийте під струменем води, скориставшись щіточкою, шкірку годі й зчищати, просто накришіть фрукти невеликими скибочками і не забудьте видалити серцевину з насінням. От і все, переходіть до подачі вашого десерту на стіл!
Шоколадне фондю
Шоколадне фондю подавайте в спеціальній чаші з підігрівом, щоб воно не загусло, у мене такою чашею служить електрична фондюшница. Натикається на шпажки або спеціальні вилочки шматочки фруктів і занурюйте їх в шоколад, а після із задоволенням їжте, запиваючи ароматним чорним чаєм без цукру.
– Замість вершкового масла так само можна використовувати жирне коров’яче молоко або вершки.
– Топлений шоколад відмінно поєднується не тільки з вказаними в рецепті фруктами, а так само з мандаринами, грушами, ківі, зефіром маршмеллоу, шоколадним і ванільним бісквітом, і, навіть наприклад, просто з білим хлібом. А ще можна посипати його зверху кокосовою стружкою, або подрібненими горіхами.
– Використовуйте для приготування фондю ваш улюблений шоколад, не важливо, чи гіркий він, молочний або білий, можете так само змішати кілька різних видів шоколаду і спробувати що з цього вийде.
Шоколадне фондю
Смачного!

Шоколадне фондю обновлено: Лютий 5, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика