Шоколадний мус

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт шоколадного мусу – десерту, який може зайняти гідне місце на вашому святковому столі. У приготуванні немає нічого особливо складного – головне добре збити білки і потім максимально акуратно вмішати їх в шоколадну суміш.
Якщо ви любите насичений шоколадний смак, подавайте цей десерт сам по собі або посипавши какао-порошком. Але особисто мені більше подобається варіант зі збитими вершками зверху – вони добре відтіняю смак шоколаду.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 100 г темного шоколаду
  • 30 г вершкового масла
  • 50 г цукрової пудри
  • 3 пастеризованих яйця * (білки і жовтки окремо)

* Як пастеризувати яйця. Наливаємо в каструлю воду, ставимо на плиту і доводимо на сильному вогні до кипіння. Кладемо в воду яйця, відразу вимикаємо вогонь і знімаємо каструлю з плити. Даємо постояти 3 хвилини, потім виймаємо і повністю охолоджуємо яйця. Використовуємо по необхідності. Ця процедура знижує ризик сальмонельозу.
Шоколад ламаємо на шматочки, додаємо нарізане масло і розтоплюємо на водяній бані, регулярно помішуючи. Знімаємо з бані, додаємо цукрову пудру, перемішуємо і даємо охолонути майже до кімнатної температури.
shokoladny-muss-1
Кладемо в шоколадну масу жовтки і ретельно перемішуємо до однорідності.
shokoladny-muss-2
Білки збиваємо до жорстких піків.
shokoladny-muss-3


У два прийоми вмішуємо білки в шоколадну масу, обережно перемішуючи лопаткою у напрямку знизу вгору.
shokoladny-muss-4
shokoladny-muss-5
Кладемо мус в порційні креманки або стаканчики і ставимо в холодильник як мінімум на 3 години.
Перед подачею за бажанням прикрашаємо збитими вершками.
shokoladny-muss-6
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.