Смачно, ніжно, шоколадно.
Для рулету:
- 80 г какао-порошку
- 85 г борошна (обов’язково просіяти)
- 120 г цукрової пудри
- 1 ч.л. розпушувача
- 70 г яєчних жовтків кімнатної температури
- 2 ч.л. ванільного екстракту
- 65 мл гарячої води
- 125 г яєчних білків кімнатної температури
- 60 г цукру
- 0,25 ч.л. солі
- 3 ст.л. масла
Для начинки:
- 1 ст.л. води
- 1 ч.л. желатину
- 80 г крем-Чизай
- 90 г цукру
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 350 г холодних вершків 33-36%
- 150 г маршмаллоу, нарізати
Для шоколадного соусу:
- 250 мл вершків 30%
- 190 г шоколаду 65-70%
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 1/8 ч.л. солі
Для рулету: Розігріти духовку до 165 град. Застелити деко пергаментом і злегка змастити маслом, присипати какао і постукати по дну, щоб какао рівномірно розподілилося.
Просіяти борошно з какао, цукровою пудрою і розпушувачем. Збити міксером жовтки, росл.масло і ваніль до гладкості. Додати суміш з борошном і змішати (суміш буде густою), додати гарячу воду і перемішати до гладкості.
В окремій чаші збити білки з сіллю до м’яких піків, збільшити швидкість і поступово всипати цукор, продовжувати збивати до стійких піків ще біля 2-х хв.
1/3 збитих білків ввести в тісто і акуратно перемішати. Силіконовою лопаткою ввести і вмішати білки що залишились.
Викласти тісто на пергамент і розподілити рівним шаром. Випікати близько 15 хв.
Поки бісквіт печеться, присипати чистий і сухий рушник какао.
У готового бісквіта підрівняти краї, перевернути на підготовлений рушник і відразу згорнути в рулет разом з рушником, викласти швом вниз на решітку, дати повністю охолонути (30-40 хв.)
Для начинки: Замочити желатин в 2 ст. л води. Коли желатин набубнявіє, розтопити його в мікрохвильовці. Дати трохи охолонути. Збити крем-чіз, цукор, ваніль і сіль, ввести розтоплений желатин і збити до легкої пишної консистенції 1-2 хв. Зменшити швидкість міксера, ввести холодні вершки і збивати до однорідності.
Збільшити швидкість і збивати до м’яких піків бл. 2-х хв. Акуратно ввести маршмаллоу.
Для збирання: Розгорнути рулет, залишивши його на рушнику. Нанести половину крему, прости по 1 см з бортиків. Акуратно згорнути рулет, помістити швом вниз на блюдо, нанести зверху крем що залишився і прибрати в холодильник на 1 год.
Для соусу: Довести вершки з сіллю до тихого кипіння. Вилити вершки на шоколад, ввести ваніль і пробити блендером.
Подати рулет з шоколадним соусом
Смачного!