
З усього домашнього печива я найбільше люблю пекти мадленки – вони не дають осічок, їх люблять і домашні, і друзі, з ними можна пофантазувати-поекспериментувати. Ну і мороки з ними не особливо багато, а це, погодьтеся, великий плюс. Хоча з сьогоднішнім рецептом я трошки заморочилась.
Але це не набагато його ускладнило. Цей варіант мадленок – з двокольорового тіста – в половину просто доданий розтоплений шоколад. Підсумок – симпатичні двоколірні мадленки, в кожній з яких є і ванільний, і шоколадний смак.
Інгредієнти на 40 штук:
- 4 яйця
- 175 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 1 ч.л. розпушувача
- 300 г борошна
- 1 ч.л. ванильнойесенції
- 50 г темного шоколаду
Приготування:
Яйця збиваємо з цукром і ванільною есенцією до легкої піни.
Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо.
Відокремлюємо половину тіста. У те що залишилося додаємо дрібку соди і розтоплений на водяній бані шоколад. Перемішуємо.
Ставимо тісто в холодильник на пару годин або на ніч – це потрібно для того, щоб при випіканні у мадленок з’явився характерний горбик.
Далі можна діяти двома способами:
1. Покласти тісто в два кондитерських мішка і викласти у змащені формочки через них;
2. Викласти тісто у формочки за допомогою чайних ложок.
Відправляємо форму з тістом в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, 13-15 хвилин.
Повторюємо з рештою тістом.
Приємного чаювання!
Leave a Reply