Шоколадно-ванільні мадлен

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

З усього домашнього печива я найбільше люблю пекти мадленки – вони не дають осічок, їх люблять і домашні, і друзі, з ними можна пофантазувати-поекспериментувати. Ну і мороки з ними не особливо багато, а це, погодьтеся, великий плюс. Хоча з сьогоднішнім рецептом я трошки заморочилась.

Але це не набагато його ускладнило. Цей варіант мадленок – з двокольорового тіста – в половину просто доданий розтоплений шоколад. Підсумок – симпатичні двоколірні мадленки, в кожній з яких є і ванільний, і шоколадний смак.

Інгредієнти на 40 штук:

  • 4 яйця
  • 175 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 300 г борошна
  • 1 ч.л. ванильнойесенції
  • 50 г темного шоколаду

 

shokoladno-vanilnye-madlen-1

Приготування:

Яйця збиваємо з цукром і ванільною есенцією до легкої піни.

shokoladno-vanilnye-madlen-2

Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо.

shokoladno-vanilnye-madlen-3

Відокремлюємо половину тіста. У те що залишилося додаємо дрібку соди і розтоплений на водяній бані шоколад. Перемішуємо.

shokoladno-vanilnye-madlen-4

Ставимо тісто в холодильник на пару годин або на ніч – це потрібно для того, щоб при випіканні у мадленок з’явився характерний горбик.

Далі можна діяти двома способами:

1. Покласти тісто в два кондитерських мішка і викласти у змащені формочки через них;

2. Викласти тісто у формочки за допомогою чайних ложок.

shokoladno-vanilnye-madlen-5

Відправляємо форму з тістом в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, 13-15 хвилин.

Повторюємо з рештою тістом.

shokoladno-vanilnye-madlen

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.