Шоколадно-горіховий кекс

» » Шоколадно-горіховий кекс
Шоколадно-горіховий кекс

У моєму випадку цей кекс був шоколадно-фісташковий, але в горіхову частину можна додати мигдаль або фундук – в обох випадках буде смачно. Ви можете ще сильніше здешевити кекс і замість рікотти або маскарпоне використовувати м’який сир. Але в такому випадку вам потрібно буде додати в горіхову частину тіста пару пучок соди на додаток до розпушувача.
Кекс дуже смачний 0 мені було складно припинити їсти його скибочку за скибочкою. І це при моєму спокійному ставленні до випічки.

Інгредієнти:

Для горіхового тіста:

  • 50 г очищених фісташок (або сирого мигдалю, або фундука)
  • 90 г вершкового масла кімнатної температури
  • 75 г рікотти або маскарпоне (вказівки по сиру див. В анотації до рецепту)
  • 125 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 1/4 ч.л. солі
  • 200 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача

Для шоколадного тіста:

  • 90 г вершкового масла
  • 80 г цукру
  • 2 яйця
  • 60 г темного шоколаду
  • 1/4 ч.л. солі
  • 200 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. соди

Шоколадно горіховий кекс

Готуємо горіхове тісто.

Фісташки розмелюємо в кавомолці або за допомогою блендера.

Шоколадно горіховий кекс

Масло збиваємо з цукром і сиром до кремоподібного стану.

Шоколадно горіховий кекс

Додаємо ванільну есенцію і по одному яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо розмолоті фісташки і просіяне з сіллю і розпушувачем борошно, замішуємо тісто.

Шоколадно горіховий кекс

Для шоколадного тіста також збиваємо масло з цукром, додаємо по одному яйця, потім – розтоплений на водяній бані шоколад. Далі додаємо просіяне з сіллю, содою і розпушувачем борошно і замішуємо шоколадне тісто.

Шоколадно горіховий кекс

Кладемо тісто в кондитерські мішки.

Шоколадно горіховий кекс

Форми змащуємо маслом і застилаємо пергаментом. На дно кожної форми викладаємо по смузі горіхового і шоколадного тіста.

Шоколадно горіховий кекс

Поверх, в шаховому порядку – ще по смузі (на фісташкове кладемо шоколадне, на шоколадне – фісташкове). Акуратно розрівнюємо верх.

Шоколадно горіховий кекс

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 45 хвилин (час може відрізнятися в більшу або меншу сторону в залежності від розміру форми і особливостей конкретної духовки).

Охолоджуємо і подаємо.

Шоколадно горіховий кекс

Приємного чаювання!

Шоколадно-горіховий кекс обновлено: Січень 27, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика