Шоколадні кекси в силіконових формочках

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Шоколадные кексы в силиконовых формочках 2

Сьогодні ми з вами приготуємо запаморочливо дуже смачні, солодкі й ароматні шоколадні кекси в силіконових формочках. Ті, хто вже давно знайомий з цим гумовим чудо-посудом, знають всі його позитивні якості, наприклад, в даному інвентарі можна не тільки запікати, дуже часто його використовують для формування інших десертів, холодних закусок, заливного або желе!

  • Маргарин для випічки (від 65 до 78% жирності) 200 грам
  • Какао порошок – 4 столові ложки
  • Цукор 1,5 склянки
  • Молоко незбиране пастеризоване 1/2 склянки
  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Сода харчова 1/2 чайної ложки
  • Яйце куряче 3-4 штуки

141888211697275f853
Спершу відкриваємо упаковку з маргарином для випічки, кухонним ножем ділимо його на кубики або брусочки, відправляємо їх у глибоку, бажано противопригарну каструлю з товстим дном і ставимо на середній вогонь. Розтоплюємо його до однорідної рідкої консистенції, постійно помішуючи віночком, щоб не пригорав.
141888211687349e22c
Потім додаємо туди какао-порошок, всипаємо цукровий пісок, вливаємо молоко, розпушуємо ці продукти до однорідної консистенції і доводимо до закипання, інтенсивно збовтуючи. Як тільки на поверхні суміші з’являться перші бульбашки, за допомогою кухонного рушника знімаємо її з плити, ставимо в прохолодне, добре провітрюване місце і даємо можливість охолонути до трохи теплого стану.
141888211675476f312


Незадовго до початку замісу тіста включаємо і розігріваємо духовку до 180 градусів Цельсія. Потім ставимо на стільницю каструлю із злегка погустівшою шоколадною сумішшю і кладемо в неї сирі курячі яйця з ванільним цукром. Злегка збиваємо їх віночком до однорідної консистенції, потім додаємо туди негашену харчову соду і просіяне пшеничне борошно.
1418882116695234256
Повільним круговим рухом руки замішуємо напівгусте коричневе тісто, можна з невеликими грудочками. Після цього за допомогою столової ложки розкладаємо його по не змащених силіконових формах, всього вийде або 6 великих, або 10-12 середніх порцій.
1418882116146afd2a7
Тепер приступаємо до практично заключного кроку, ставимо силіконові формочки з тістом на протипригарне деко і встановлюємо його в розігріту духовку на верхній стелаж. Випікаємо десерт протягом 20-25 хвилин не відкриваючи. Потім перевіряємо його готовність кухонною шпажкою, просто вводимо її кінець в кілька крайніх кексів і дістаємо. Якщо на дереві залишилися вологі шматочки мучного напівфабрикату, витримуємо ароматну солодкість в духовій шафі ще 5-7 хвилин.
14188821163779bb6f8
Блюдо повністю пропеклося? Якщо так, тоді все просто! Натягуємо на руки кухонні прихватки, ставимо деко на обробну дошку і переміщаємо силіконові форми на стільницю. Тримаємо в них кекси не більше 7-10 хвилин, потім відразу видавлюємо, ось тут ви і відчуєте, чим силікон краще метала, пухнасті шоколадні ласощі вийдуть з гумового інвентарю дуже легко, без найменших зусиль. Переміщаємо їх на металеву решітку і повністю охолоджуємо. Після цього десерт можна декорувати по вашому  смаку і дегустувати.
1418882116808544e7d
Шоколадні кекси в силіконових формочках ніколи не пригоряють і не прилипають до гуми, якщо правильно дотримуватися всього кілька досить важливих правил, в першу чергу в тісті обов’язково повинен бути присутнім жир, ну а по-друге, духовку не варто розігрівати вище 180-200 градусів Цельсія.
Після приготування тримати випічку в формах не варто, краще через деякий час дістати, остудити на стільниці і за бажанням прикрасити цукровою пудрою, збитими вершками, глазур’ю, кремом, медом, джемом або тим, що більше подобається. Сервірують цю смакоту на спеціально призначеній для цієї мети посуді разом зі свіжими, тільки завареними гарячими напоями, наприклад, чаєм, кавою, какао, теплим молоком, і це кілька варіантів з усіх можливих. Радуйте своїх ласунів і насолоджуйтеся домашніми солодощами!
– Якщо у вашій духовці є верхній гриль, краще його під час випічки відключити, інакше кекси пересушатся;
– Використовуєте суміжну форму для кексів, в цьому випадку її варто спочатку поставити на деко і вже після цього розлити по осередках тісто, а з роз’ємними можна чинити так, як вказана в рецепті;
– Після покупки ви використовуєте силіконові форми в перший раз? Якщо так, тоді для початку їх варто обполоснути в холодній воді, обсушити паперовими рушниками, змастити тонким шаром рослинного масла або іншого жиру і тільки потім заповнювати тістом;
– За бажанням кількість цукру можна зменшити до однієї склянки, в міру солодко, але не нудотно;
– Дуже часто в тісто до випічки додають подрібнені горіхи, рубаний шоколад, дрібно нарізаний банан, чорнослив, родзинки або інші сухофрукти і в’ялені ягоди.
1418882116731ff2628fd0b
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.