Яблучний кекс з корицею по-югославських

» » Яблучний кекс з корицею по-югославських
Яблучний кекс з корицею по-югославських

Цей кекс досить простий у приготуванні і не вимагає якихось особливих навичок або продуктів. Тим не менш, він виходить дуже розсипчастим, м’яким, добре піднімається і чудово пахне!

Інгредієнти:

  • борошно – 1-1,5 скл. (стакан = 200 мл)
  • цукор – 1 скл.
  • яйце – 3 шт.
  • розпушувач тіста – 9 г
  • масло рослинне (без запаху) – 3/4 скл.
  • 3 яблука
  • кориця
  • цукор – 1-2 ст.л.

Духовку нагріти до 180 град.
У мисці змішати борошно, цукор, яйця. Перемішати, злегка збити міксером або віночком. Влити олію і всипати розпушувач, знову розмішати – віночком або міксером. Виходить однорідне тісто.

Яблучний кекс з корицею по югославських


Зверніть увагу на кількість борошна. Вона скрізь різна, щільність може відрізнятися. Тому спочатку додайте 1 скл. борошна, а потім подивіться, додати її ще або вистачить. Тісто по консистенції має бути густувате, але не занадто.
Підготувати форму для випічки. Можна брати круглу (діаметр – близько 24 см), а можна прямокутну (розмір – близько 10 на 25 см). У першому випадку пиріг буде нижче, ніж у другому. Я раджу брати круглу форму, так пиріг спечеться рівномірніше і скоріше. Застеліть форму папером для випічки, вилити половину тіста.
Яблучний кекс з корицею по югославських
Пекти в розігрітій духовці при 180 град. близько 15-20 хвилин, верх тіста повинен злегка схопитися і злегка зарум’яниться.
Готуємо начинку: яблука чистимо від шкірки і насіння, натираємо на тертці. Додаємо пару ложок цукру (або за смаком), корицю за смаком, перемішуємо. Начинку викладаємо на злегка готовий пиріг, розрівнюємо.
Яблучний кекс з корицею по югославських
Зверху викладаємо другу половину тіста.
Яблучний кекс з корицею по югославських
Тепер потрібно запекти пиріг до готовності – до сухого сірника. У мене пішло ще близько 40-50 хвилин при 180 градусах. Якщо раптом верх почне пригорати, то пиріг можна прикрити фольгою і продовжити випікання. Повторю, що час випічки відрізнятиметься від вашої форми для випічки, так що час корегуйте самі.
Пиріг вийняти з духовки, злегка остудити. Зняти папір і подавати.
Яблучний кекс з корицею по югославських

Яблучний кекс з корицею по югославських
Смачного!

Яблучний кекс з корицею по-югославських обновлено: Січень 31, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика