Яблучний пиріг з пісочного тіста

» » Яблучний пиріг з пісочного тіста
Яблучний пиріг з пісочного тіста

У кожної господині хоч іноді , але буває така ситуація , що все закінчилося до чаю , а гості вже на порозі і потрібно якомога швидше що-небудь приготувати . Або ж просто хочеться що-небудь смачненького на сніданок. У таких випадках паличкою – виручалочкою може стати яблучний пиріг з пісочного тіста , він дуже простий і швидкий у приготуванні.

Для приготування такого швидкого і смачного яблучного пирога з пісочного тіста вам знадобиться:

  •     заморожений маргарин – 200 грам ,
  •     яйця курячі – 3 штуки (нам знадобляться тільки жовтки) ,
  •     сода харчова гашене оцтом – 1 ч. ложка ,
  •     цукор – 200 грам ,
  •     сіль – на кінчику чайної ложки ,
  •     борошно – 2 склянки ,
  •     рослинне масло для змащування форми ,
  •     яблука солодкі – 5 штук ,
  •     кориця.

Приготування

Для початку маргарин слід подрібнити за допомогою ножа або кухонного комбайна. Окремо збиваємо жовтки зі склянкою цукру. Жовтки змішуємо з маргарином , додаємо харчову соду гашену оцтом і солимо . Все ретельно перемішуємо і додаємо борошно.

Тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 20 хвилин.

У цей час готуємо начинку , тобто яблука . Їх слід добре промити і обрізати шкірку . Якщо ви використовуєте невеликі яблука , типу ранет , то в цьому випадку шкірку можна і не зрізати . Далі яблука ріжемо на довільні шматочки.

З холодильника дістаємо тісто і ділимо його на дві частини , одна повинна повинна бути більша іншої . Більшу частину розгортаємо і вкладаємо в форму , попередньо змащену олією . На тісто укладаємо начинку і посипаємо трохи цукром і корицею. Далі розгортаємо другу частину тіста і накриваємо нею наш пиріг , закріплюємо краї і робимо в середині невеликий отвір.

Пиріг зверху змащуємо білками що залишилися і відправляємо в духовку на 30 – 35 хвилин при температурі 180 °.

Яблучний пиріг з пісочного тіста

Приємного вам апетиту!

Яблучний пиріг з пісочного тіста обновлено: Січень 22, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика