Яблучний пиріг на дріжджовому тісті

» » Яблучний пиріг на дріжджовому тісті
Яблучний пиріг на дріжджовому тісті

Пам’ятається, деякі тут скаржилися на великий урожай яблук цього року. Так ось цей рецепт – для вас. Смачний і ароматний яблучний пиріг на здобному дріжджовому тісті. Виходячи з того, які яблука ви використовуєте, вам доведеться на смак регулювати кількість цукру в начинці, оскільки тісто саме по собі не дуже солодке.
І відразу скажу, що на основі цього тіста можна готувати пироги і з іншими начинками – починаючи з персиків і закінчуючи варенням.

Інгредієнти на 6-8 порцій:
Для тіста:

  • 250 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 11 г сухих швидкодіючих дріжджів
  • 2 яйця
  • 70 г цукру
  • 1/4 ч.л. солі
  • 650 г борошна (може знадобитися більше або менше)

Для начинки:

  • 3-4 середніх кисло-солодких яблука
  • 50-70 г цукру (або більше до смаку)
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • половинка лимона
  • яйце для змащування верху

Яблучний пиріг на дріжджовому тісті


Готуємо тісто.
В кухлик вливаємо молоко і кладемо нарізане на невеликі шматочки масло.
Ставимо на вогонь і тримаємо, поки масло не розтане. Відставляємо в сторону і даємо охолонути приблизно до 45-50 градусів. Якщо ви переллєте суміш в широку миску – вона охолоне швидше.
Яблучний пиріг на дріжджовому тісті
Половину борошна змішуємо з дріжджами.
В молоко додаємо цукор, яйця і сіль, перемішуємо до однорідності.
Додаємо змішане із дріжджами борошно і перемішуємо до однорідності. Поступово додаючи борошно, що залишилося, замішуємо однорідне м’яке тісто.
Яблучний пиріг на дріжджовому тісті
Воно буде трохи липнути до рук – нічого страшного, просто в кінці роботи з тістом змастіть руки рослинним маслом.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці підходити. У мене це зайняло всього хвилин 30, але в залежності від різних умов може розтягнутися на годину і більше.
Для начинки яблука очищаємо від шкірки, видаляємо сердцевинки. М’якоть нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо лимонний сік і перемішуємо, щоб яблука не потемніли.
Яблучний пиріг на дріжджовому тісті
Підійшло тісто, обминаємо і відокремлюємо від нього третину. Більшу частину розгортаємо в прямокутник приблизно 40х30. Кладемо на застелений пергаментом деко. Зверху кладемо начинку, залишаючи по парі см з країв вільними. Яблука посипаємо цукром і корицею.
Яблучний пиріг на дріжджовому тісті
Частину, що залишилася третина тісті розгортаємо в пласт такої ж довжини, як і основа, але приблизно на чверть вже. Надрізаємо в шаховому порядку, трохи розтягуємо в ширину і кладемо на начинку. Защипуємо краї.
Яблучний пиріг на дріжджовому тісті
Змащуємо верх злегка збитим яйцем і відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25-35 хвилин.
Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо. Можна посипати цукровою пудрою при подачі.
Яблучний пиріг на дріжджовому тісті
Приємного чаювання!

Яблучний пиріг на дріжджовому тісті обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика