Яблучний штрудель

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Нарешті віддаю борг трьохсотрічної давності. Гора з плечей. Це дуже-дуже смачний яблучний штрудель з родзинками. Готується простіше, ніж може здатися на перший погляд. Тісто в цьому рецепті відрізняється від того, що у вишневому штруделі вмістом яйця. Але тягнеться воно так само добре. В крайньому випадку, якщо ви все ж боїтеся підступитися до приготовлення тіста для штруделя, ви можете використовувати готове тісто філо, як в рецепті закусочного штруделя з грибами.

Інгредієнти на 6 порцій:
Для тіста:

  • 130 г борошна + ще для вимішування тіста
  • 1/2 яйця (збити виделкою ціле і відокремити половину)
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 60 мл холодної води

Для начинки:

  • 100 г родзинок
  • 50 мл темного або золотого рому (бренді теж підійде)
  • 3 великих кисло-солодких яблука
  • 1 ч.л. кориці
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 30 г мигдальних пелюсток або дрібно нарубаного мигдалю
  • 20 г вершкового масла
  • цукрова пудра для посипання
  • збиті вершки або морозиво для подачі

yablochnyi-shtrudel-1
Ізюм замочуємо в ромі приблизно на годину.
Готуємо тісто. Для цього просіваємо в миску борошно, робимо в центрі поглиблення. Вливаємо в нього половину яйця, масло і воду, замішуємо тісто. Перекладаємо його на присипаний борошном стіл і починаємо місити, по чуть-чуть додаючи додаткове борошно. Тісто має бути м’яким і не прилипати до рук. За часом це займе близько 10 хвилин.
yablochnyi-shtrudel-2
Загортаємо тісто в плівку і даємо йому відпочити як мінімум 30 хвилин.
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серединки. Нарізаємо скибочками. Збризгуємо лимонним соком, щоб не потемніли.
Далі потрібно розтягнути тісто.
На стіл кладемо рушник і присипаємо його борошном. У центр кладемо тісто і починаємо розгортати його качалкою під розміри рушники (це приблизно 50 * 70). Як тільки довше розгортати стане неможливо – відкладаємо в сторону качалку і починаємо витягати тісто руками. Якщо тісто замішане правильно – воно буде дуже добре тягнутися. Тому не бійтеся, але все ж не робіть зайво різких рухів.
Добре витягнуте тісто має бути дуууже тонким. Я спеціально взяла кольоровий рушник, щоб продемонструвати потрібну товщину (крізь тісто повинен просвічувати малюнок на тканині).
yablochnyi-shtrudel-3


Розташовуємо прямокутник тіста довгою стороною до себе. Посипаємо тісто сухарями, залишивши чистими по парі сантиметрів зверху і знизу і близько 15 см справа. Кладемо яблука, посипаємо їх цукром, корицею та мигдалем.
yablochnyi-shtrudel-4
Піднімаємо край рушники і скручуємо рулет у напрямку до тієї сторони тіста, яку ми залишили вільною. Рулет сам скотиться і згорнеться.
Краї рулета защипуємо.
yablochnyi-shtrudel-5
Кладемо на застелений пергаментом деко, змащуємо розтопленим вершковим маслом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Готовий штрудель виймаємо з духовки, даємо постояти 10 хвилин, потім нарізаємо на порційні шматки і подаємо, посипавши цукровою пудрою, зі збитими вершками або кулькою морозива.
yablochnyi-shtrudel
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.