Яблучний штрудель

» » Яблучний штрудель
Яблучний штрудель

Нарешті віддаю борг трьохсотрічної давності. Гора з плечей. Це дуже-дуже смачний яблучний штрудель з родзинками. Готується простіше, ніж може здатися на перший погляд. Тісто в цьому рецепті відрізняється від того, що у вишневому штруделі вмістом яйця. Але тягнеться воно так само добре. В крайньому випадку, якщо ви все ж боїтеся підступитися до приготовлення тіста для штруделя, ви можете використовувати готове тісто філо, як в рецепті закусочного штруделя з грибами.

Інгредієнти на 6 порцій:
Для тіста:

  • 130 г борошна + ще для вимішування тіста
  • 1/2 яйця (збити виделкою ціле і відокремити половину)
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 60 мл холодної води

Для начинки:

  • 100 г родзинок
  • 50 мл темного або золотого рому (бренді теж підійде)
  • 3 великих кисло-солодких яблука
  • 1 ч.л. кориці
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 30 г мигдальних пелюсток або дрібно нарубаного мигдалю
  • 20 г вершкового масла
  • цукрова пудра для посипання
  • збиті вершки або морозиво для подачі

Яблучний штрудель
Ізюм замочуємо в ромі приблизно на годину.
Готуємо тісто. Для цього просіваємо в миску борошно, робимо в центрі поглиблення. Вливаємо в нього половину яйця, масло і воду, замішуємо тісто. Перекладаємо його на присипаний борошном стіл і починаємо місити, по чуть-чуть додаючи додаткове борошно. Тісто має бути м’яким і не прилипати до рук. За часом це займе близько 10 хвилин.
Яблучний штрудель
Загортаємо тісто в плівку і даємо йому відпочити як мінімум 30 хвилин.
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серединки. Нарізаємо скибочками. Збризгуємо лимонним соком, щоб не потемніли.
Далі потрібно розтягнути тісто.
На стіл кладемо рушник і присипаємо його борошном. У центр кладемо тісто і починаємо розгортати його качалкою під розміри рушники (це приблизно 50 * 70). Як тільки довше розгортати стане неможливо – відкладаємо в сторону качалку і починаємо витягати тісто руками. Якщо тісто замішане правильно – воно буде дуже добре тягнутися. Тому не бійтеся, але все ж не робіть зайво різких рухів.
Добре витягнуте тісто має бути дуууже тонким. Я спеціально взяла кольоровий рушник, щоб продемонструвати потрібну товщину (крізь тісто повинен просвічувати малюнок на тканині).
Яблучний штрудель
Розташовуємо прямокутник тіста довгою стороною до себе. Посипаємо тісто сухарями, залишивши чистими по парі сантиметрів зверху і знизу і близько 15 см справа. Кладемо яблука, посипаємо їх цукром, корицею та мигдалем.
Яблучний штрудель
Піднімаємо край рушники і скручуємо рулет у напрямку до тієї сторони тіста, яку ми залишили вільною. Рулет сам скотиться і згорнеться.
Краї рулета защипуємо.
Яблучний штрудель
Кладемо на застелений пергаментом деко, змащуємо розтопленим вершковим маслом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Готовий штрудель виймаємо з духовки, даємо постояти 10 хвилин, потім нарізаємо на порційні шматки і подаємо, посипавши цукровою пудрою, зі збитими вершками або кулькою морозива.
Яблучний штрудель
Приємного чаювання!

Яблучний штрудель обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика