Яблучно-корична галета

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Яблочно-коричная галета

Яблучно-корична галета володіє дивовижним пряним смаком і чудовим ароматом, а крем англез надає їй особливу ніжність. До того ж пиріг містить мало калорій.

Яблучно- корична галета готується з таких інгредієнтів:
для тіста:

  • борошно – 2,5 склянки
  • оливкова олія – 0,5 склянки
  • окріп – 0,5 склянки
  • пекарський порошок – 1 ч. ложка
  • сіль – 1 щіпка

для начинки:

  • міцні кислі яблука – 2 шт.
  • цукор (краще світло-коричневий ) – 3 ст. ложки
  • кориця – 0,25 ч. ложки
  • мускатний горіх – 0,25 ч. ложки
  • пластинки мигдалю – 2 ст. ложки ( за бажанням )

для крему англез :

  • яєчні жовтки – 3 шт.
  • цукор – 50 г
  • вершки (або молоко , щоб знизити калорійність) – 1 стакан
  • ваніль – половина стручка або 0,5 ч. ложки натуральної ванільною есенції

Яблучно- корична галета випікається наступним чином:
1 . Просійте борошно, змішане з пекарського порошку і сіллю.
2 . Змішайте масло з окропом , всипте борошно і швидко замісіть тісто. Спочатку місите ложкою , а потім руками – тісто буде гаряче , але не палюче . Отримане м’яке , але не липке тісто відставте на півгодини.
3 . Видаліть з яблук серцевину і наріжте їх тонкими скибочками.
4 . Змішайте цукор з прянощами .
5 . Розкачайте тісто в тонке коло товщиною приблизно 4-5 мм і в його центр шарами викладіть яблука , посипаючи кожен шар цукром. Начинку викладайте , відступивши приблизно на 1 / 4 діаметра від краю.
6 . Верхній шар начинки посипте мигдалем і загорніть краї тіста вільно, не защипуючи , на начинку.
7 . Випікайте близько 45 хв . при температурі 180 ° С.
8 . Для крему англез збийте жовтки з цукром.
9 . Сливки разом з ваніллю доведіть до кипіння , видаліть стручок і тонкою цівкою влийте вершки в жовтки , не перестаючи збивати.
10 . Миску з сумішшю помістіть на водяну баню і варіть при постійному помішуванні , поки крем не перестане стікати з ложки і не буде покривати її тонким шаром. Якщо ви хочете крем погустіше , а вершки були досить жирні , охолодіть крем до кімнатної температури і збийте міксером до необхідної консистенції.
11 . Яблучно- коричну галету не покривають кремом англез , а подається разом з ним.

41_08_05_2012_1877
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.