
У наших магазинах в основному продають солодкі йогурти з різними смаковими добавками. І думаєш – йогурт сам по собі дуже корисний , але якщо в нього додати цукор , барвники , різні згущувачі – замінники , то скільки ж у ньому тоді залишається користі. А потім дамочки обурюються: «Я їм тільки йогурт і повнію ! » Відповім так . Душечки мої ! Їжте йогурт , який ви самі можете приготувати вдома . Так буде і дешевше, і худіше ( в ракурсі талії і того , що нижче ) . Крім того , йогурт – це основа багатьох страв і заправок. А якщо у вас є малі діти , то це – обов’язковий продукт , який повинен бути у вашому холодильнику.
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 год.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 170 ккал
Щоб приготувати йогурт , вам знадобиться:
- молоко – 1 л
- йогурт натуральний – 70 мл
Як приготувати домашній йогурт :
1 . Підігріти молоко до 40 градусів. Воно має бути теплим , але не гарячим. За жирності беріть таке молоко , яке ви зазвичай п’єте. Якщо у вашій родині немає худаючих – прекрасним варіантом буде домашнє молоко , якщо ви на дієті – підійде магазинне в 3,5%.
2 . Вилийте молоко в банку . За допомогою віночка змішайте молоко , поступово додаючи в нього йогурт. Маса повинна вийти однорідною.
3 . Поставте банку в досить велику ( а краще глибоку ) миску і налийте в неї гарячої води (температура води повинна бути такою , щоб ви в ній змогли тримати руку , інакше вийде не йогурт , а сир).
4 . Накрийте миску з банкою фольгою і стежте за тим , щоб вода не остигала , постійно підливаючи теплу .
5 . І так 5 годин. Через цей час молочна маса перетвориться на йогурт і стане досить густою .
Якщо цього не сталося – збільште час ще на кілька годин.
Приємного апетиту!
Leave a Reply