Як готувати фондан

» » Як готувати фондан
Як готувати фондан

Одного разу французький шеф ​​-кухар поспішив вийняти з печі шоколадний бісквітний пиріг. Але ця помилка не тільки не зіпсувала його , а навпаки , зробила найсмачнішим шоколадним десертом – фонданом .

Щоб приготувати фондан , вам знадобляться:
для тіста:

  • борошно – 150 г
  • розпушувач – 10 г
  • цукор – 60 г
  • яйця – 4 шт.
  • вершкове масло – 100 г
  • молоко – 100 мл
  • молочний шоколад – 100 г
  • гіркий шоколад – 100 г
  • какао – 2 ст.л.
  • вершкове масло для змащування форм

для начинки:

  • гіркий шоколад – 80 г
  • молочний шоколад – 50 г
  • вершки 22 % – 100 г

Як приготувати фондан :
1 . Приготуйте начинку. Для цього поламайте шоколад на маленькі шматочки. Доведіть в сотейнику до кипіння вершки і залийте ними шоколад. Перемішайте до повного розчинення шоколаду. Надішліть вершково- шоколадну масу в холодильник на 2-3 години. Із застиглої маси скачайте кульки діаметром 2-3 сантиметри.
2 . Поки начинка знаходиться в холодильнику , займіться тістом. На водяній бані розтопіть шоколад. Додайте до нього вершкове масло , молоко і какао. Отриману масу остудіть.
3 . Збийте в густу піну яйця з цукром. Просійте борошно і змішайте його з розпушувачем. Додайте борошно і збиті яйця в шоколадно- вершкову суміш і все перемішайте. Надішліть тісто в холодильник на півгодини.
4 . Розігрійте духовку до 180 градусів. Покладіть на лист папір і змастіть його маслом. Поставте на лист змащені маслом чотири кільця для випічки. Заповніть кільця тістом на третину , покладіть в центр шоколадну кульку і додайте ще на третину тіста зверху. Оскільки тісто при випічці може піднятися , не заповнюйте кільця на-око.
5 . Розрівняйте і випікайте 17-20 хвилин.
Фондан прикрасьте цукровою пудрою і тертим шоколадом. Десерт можна доповнити кулькою ванільного морозива.

Як готувати фондан
Приємного апетиту.

Як готувати фондан обновлено: Січень 28, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика