
Одного разу французький шеф -кухар поспішив вийняти з печі шоколадний бісквітний пиріг. Але ця помилка не тільки не зіпсувала його , а навпаки , зробила найсмачнішим шоколадним десертом – фонданом .
Щоб приготувати фондан , вам знадобляться:
для тіста:
- борошно – 150 г
- розпушувач – 10 г
- цукор – 60 г
- яйця – 4 шт.
- вершкове масло – 100 г
- молоко – 100 мл
- молочний шоколад – 100 г
- гіркий шоколад – 100 г
- какао – 2 ст.л.
- вершкове масло для змащування форм
для начинки:
- гіркий шоколад – 80 г
- молочний шоколад – 50 г
- вершки 22 % – 100 г
Як приготувати фондан :
1 . Приготуйте начинку. Для цього поламайте шоколад на маленькі шматочки. Доведіть в сотейнику до кипіння вершки і залийте ними шоколад. Перемішайте до повного розчинення шоколаду. Надішліть вершково- шоколадну масу в холодильник на 2-3 години. Із застиглої маси скачайте кульки діаметром 2-3 сантиметри.
2 . Поки начинка знаходиться в холодильнику , займіться тістом. На водяній бані розтопіть шоколад. Додайте до нього вершкове масло , молоко і какао. Отриману масу остудіть.
3 . Збийте в густу піну яйця з цукром. Просійте борошно і змішайте його з розпушувачем. Додайте борошно і збиті яйця в шоколадно- вершкову суміш і все перемішайте. Надішліть тісто в холодильник на півгодини.
4 . Розігрійте духовку до 180 градусів. Покладіть на лист папір і змастіть його маслом. Поставте на лист змащені маслом чотири кільця для випічки. Заповніть кільця тістом на третину , покладіть в центр шоколадну кульку і додайте ще на третину тіста зверху. Оскільки тісто при випічці може піднятися , не заповнюйте кільця на-око.
5 . Розрівняйте і випікайте 17-20 хвилин.
Фондан прикрасьте цукровою пудрою і тертим шоколадом. Десерт можна доповнити кулькою ванільного морозива.
Приємного апетиту.
Leave a Reply